Din cauza faptului că recomandările emise luna trecută nu au fost respectate de turişti, autorităţile franceze vor pune în aplicare măsuri mai dure pentru a evita accidentele. 

Căderile de pietre fac traversarea muntelui extrem de periculoasă

Propunerea vine după ce zeci de persoane, inclusiv mai mulți turiști români necorespunzator echipați, au sfidat recomandările autorităților și au încercat să urce pe cea mai periculoasă rută spre muntele Mont Blanc. 

Citeste si: Rusia acuză SUA de "implicare directă" în războiul din Ucraina

Autoritățile franceze au avertizat că din cauza secetei și a valului de căldură, căderile de pietre au făcut ca traversarea coridorul să fie extrem de periculoasă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Tatuajul care monitorizează starea sănătăţii oamenilor. Cum funcționează

În ciuda acestor recomandări comune din partea prefectului de Haute-Savoie și a primarului din Saint-Gervais, alpiniștii români și-au încercat norocul şi s-au aventurat la sfârșitul lunii iulie, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Saint-Gervais. 

Amendă de 15.000 de euro

Primarul și consilierul departamental al Mont-Blanc, Jean-Marc Peillex, indică faptul că turiștii români au vrut să încerce ascensiunea în pantaloni scurți și adidași pe 30 iulie.

 „A fost necesar ca difuzorul elicopterului plutonului de jandarmi de înaltă munte să le dea ordin să se întoarcă înainte de a traversa coridorul Goûter.

Citeste si: Atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează Bulgaria. Cum putem evita cozile imense din vămi?

De acum înainte, alpiniştii care decid să nu urmeze instrucţiunile vor trebui să scoată din buzunar 15.000 de euro- 10.000

de euro costul mediu al salvării și 5.000 de euro pentru cheltuieli de înmormântare a victimei.

Citeste si: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, îi ia apărarea lui Viktor Orban după discursul său de la Băile Tuşnad

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si