Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat, pentru adevarul.ro: "Evident că emiterea unei astfel de binecuvântări presupune cunoaşterea persoanei care o solicită şi se iau în considerare calităţile acesteia”.

Întrebat despre calităţile care o recomandă pe Elena Udrea, Bănescu a precizat: „Doamna nu face un masterat care să aibă ca finalitate intrarea în Biserica Ortodoxă Român, nu vorbim despre un masterat vocaţional.

Dânsa face aceste cursuri din curiozitate intelectuală şi nu pentru a-i faclita pătrunderea în apartul clerical. Nu e nimic scandalos de vreme ce doamna Udrea pur şi simplu doreşte să aprofundeze acest domeniu. Nu văd de ce asta ar crea probleme bisericii”.
Purtătorul de cuvânt a preciat că binecuvântarea aceasta este de o „maximă importanţă atunci când persoana care o solicită va reprezenta Biserica Ortodoxă Română fie ca preot fie ca profesor de Religie”.

"Masteratul acesta nu dă indentitate profesională, ci este doar o specializare. Contează foarte mult meseria de bază. Nu există funcţia de consilier pastoral, consiliere pastorală fac preoţii”, susţine părintele profesor Teofil Tia, coordonatorul masterului Consiliere pastrorală şi asistenţă psiho-socială.

Acesta crede că imaginea instituţiei nu este afectată, „facultatea fiind deschisă faţă de orice om ce vrea schimbare în bine, întoarcerea la Dumnezeu şi la cele duhovniceşi.
Nu cred că se pune problema ca Facultatea să îi îmbunătăţească imaginea”.

Teologul Radu Preda, directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), un alt profesor care-i va preda Elenei Udrea, a declarat: "Plec de la prezumţia că dânsa chiar vrea să înveţe. Dacă se dovedeşte contrariul, există şi instituţia exmatriculării. Noi plecăm de la prezumţia de bună credinţă. Asta o aplicăm tuturor celor care se înscrie”.
Preda speră că Udrea chiar vrea să se schimbe şi nu este doar un exerciţiu de imagine: „Dacă nu se schimbă, atunci ce rost are”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp- wowbiz.ro

Citeste si: Harta longevității în România. Povestea comunei din Mehedinți care este „vicecampioană” la procentul de locuitori cu viață lungă- antena3.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si