Close sidebar
Close sidebar

Un ajutor de urgență în cazul victimelor tragediei de la Odorheiu Secuiesc a fost aprobat de Guvern, joi

Joi, Guvernul a aprobat un ajutor de urgență pentru familia elevului care și-a pierdut viața, în urma tragediei de la Odorheiu Secuiesc, respectiv pentru cele trei fete rănite.

Alexandra Bercea,

Un ajutor de urgență în cazul victimelor tragediei de la Odorheiu Secuiesc a fost aprobat de Guvern, joi


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a anunțat faptul că Guvernul a aprobat alocarea sumei de 915. 500 lei.

Cine va putea beneficia de acest ajutor?

Această sumă reprezintă ajutor de urgență pentru sprijinirea a 208 familii și persoane singure, aflate în situații dificile din cauza unor incendii, a pagubelor produse de fenomene meteo extreme sau periculoase, de accidente sau de situaţii deosebite din cauza stării de sănătate.

Totodată, de acest ajutor vor beneficia familiie afectate de recenta tragedie de la Odorheiu Secuiesc.

Pentru cele două fete rănite și internate se va aloca suma de 8.000 lei pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, suma de 10.000 lei, iar pentru familia tânărului decedat tot suma de 10.000 lei, potrivit Digi24.ro

Citește și: VIDEO- Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc a fost reținut. De ce este acuzat Laszlo Szilveszter

Cum s-a petrecut tragedia de la Odorheiu Secuiesc?

Un incident tragic a avut loc luni, după-masă, în jurul orei 16:30. Zidul internatului Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita s-a prăbușit.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Patru tineri au fost scoși de sub ruine. Doi dintre ei au fost chiar resuscitați de medici, însă, din păcate, inima tânărului de 17 ani s-a oprit.

David a fost de altfel ultimul salvat de către echipele sosite la fața locului, iar el a comunicat cu pompierii până în ultimul moment.

Salvamontișii au cercetat zona cu o dronă cu termoviziune, dar și cu un câine de căutare Salvamont, câinele fiind și cel care l-a identificat pe David.

Citește și: Mama lui David, tânărul care fost strivit sub dărâmături le-a îngrijit pe colegele sale grav rănite. În loc de majorat, familia îndurerată se pregătește de înmormântare

De asemenea, a treia victimă scoasă înaintea lui era în stop cardiorespirator.

Manevrele de resuscitare au avut succes în acest caz, iar fata a fost dusă în viață la spital.

"Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul", a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU.)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI