Pasagerii dintr-un avion turistic rusesc s-au temut pentru viața lor când un motor a izbucnit în flăcări și două cauciucuri au explodat în timpul decolării de pe aeroportul din Phuket, Thailanda.

Citește și: Un turist est-european a fost bătut la un templu mayaș după ce s-a cățărat pe ziduri

Aeronava Boeing 767-306ER a luat foc când a părăsit aeroportul Phuket îndreptându-se spre Moscova și transporta aproximativ 300 de turiști și 12 membri ai echipajului.

Citește și: Motivul șocant pentru care un avion cu 104 pasageri a intrat frontal într-un munte

Potrivit Metro.co.uk, toți cei aflați la bordul avionului au fost evacuați și li s-a spus că trebuie să aștepte un nou zbor.

Imagini dramatice cu avionul în flăcări

Imagini și filmări dramatice au arătat cum avionul a fost cuprins de un incendiu brusc, se pare din cauza unei „supraîncălziri a motorului”.

Avion rusesc la un pas de dezastru  

Avion rusesc la un pas de dezastru  

Au existat rapoarte și despre un „zgomot puternic” în momentele de derută generală de la decolare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Trenul de aterizare s-a aprins, de asemenea, pe aceeași parte dreaptă a aeronavei, iar avionul s-a întors de urgență pe pista de unde a plecat.

Avioanele rusești prea vechi, un motiv de îngrijorare

O suspiciune luată în calcul este că toate companiile aeriene rusești fac compromisuri în privința siguranței de zbor și caută să opereze aeronave vechi fără întreținere adecvată.

Motivul este unul financiar, în urma sancțiunilor dure occidentale din cauza războiului lui Vladimir Putin din Ucraina.

Avionul vechi de 26 de ani operat de compania charter Azur Air se îndrepta spre capitala Rusiei, iar printre cei care zburau sunt și famili ale bărbaților care se ascund de decretul de mobilizare al lui Putin, conform sursei citate.

Avion rusesc la un pas de dezastru  

Avion rusesc la un pas de dezastru  

Se pare că unii și-au lăsat rudele  în Thailanda – văzută ca o țară „prietenoasă” de Rusia – pe fondul suspiciunilor privind o nouă rundă de recrutare pentru armata lui Putin.

Sursa citată mai scrie că unii bărbați se întorceau în Rusia după ce au rămas fără bani, în ciuda temerii că ar putea fi mobilizați într-o nouă campanie de recrutare forțată și trimiși pe front.

"Am auzit un zgomot puternic"

„La început, decolarea a fost normală”, a spus un pasager pentru Izvestia. „Dar apoi a fost ca un val și am auzit un trosnet”, a mai spus pasagerul.

Când pasagerii au părăsit avionul, era clar că trenul de aterizare al aeronavei a fost deteriorat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Companiile aeriene ruse au declarat presei: „Experții tehnici ai Azur Air au început deja lucrările pentru a elimina defecțiunile. Pasagerilor zborului ZF-3604 li se va oferi un hotel, mese calde și băuturi răcoritoare în timp ce așteaptă plecarea spre Moscova.”

Pasagerilor li s-a spus că vor zbura spre Rusia duminică cu un avion de schimb. „Vacanța continuă”, a postat unul dintre pasagerii întorși din zbor.

Miercuri, un oficial de top al aviației ruse a declarat că avioanele de linie occidentale – care nu sunt în curs de funcționare normală în prezent din cauza sancțiunilor – pot fi folosite până în 2030.

"Nu sunt motive de îngrijorare, aeronavele noastre mai rezistă fără probleme mulți ani", a dat asigurări oficialul rus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si