Este o bucurie de nedescris sa fiu intr-un loc atat de incarcat de spiritualitate, un loc fara cine stie istorie in viata monahala, sa spunem, strict aici, pe Valea Largului dar un loc care, mai nou, si-a castigat un renume de neclintit. Asa este! Locul pe care il vedem, numit de localnici Petru Voda, manastirea Petru Voda.

In zona manastirii, localizata acum, din rastimpuri, asta inseamna cel putin 200 de ani in urma, oamenii povestesc ca auzeau cantari liturgice, cantari ingeresti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Si, iata, in timp, in timp, a aparut parintele arhimandrit Iustin Parvu care vocatia lui de mic a fost sa mearga pe drumul manastirii, sa mearga pe drumul traditiei romanesti, pe drumul patriotismului. Acest lucru l-a determinat sa ridice o manastire in locul acesta. Acele cantari liturgice din vremuri se potrivesc cu cele care se-aud acum in biserica.

Probleme de sanatate trupeasca, probleme de sanatate sufleteasca, toate ii determina sa vina sa se inchine la mormantul parintelui Iustin.

Aici nu este saptamana de la Dumnezeu sa nu vina un om, o familie sau mai multe persoane sa nu spuna din gura lor, ca o marturie, ca si de data aceasta, desi parintele Iustin este mutat la cele vesnice, au primit raspuns si tamaduirea, rezolvarea cazului lor.


Daca atunci, Jandarmeria Romana a putut sa numere peste 18.000 de persoane, ma gandesc ca cu atat mai multi au fost atunci cat parintele Iustin a trait si i-a sfatuit.
Acesti oameni, la randul lor, au simtit ajutorul lui Dumnezeu prin rugaciunile parintelui Iustin.

Acesti credinciosi au fost intotdeauna ajutati, atat din punct de vedere practic, pentru ca oamenii doreau rezultate si sfaturi practice. Pe langa faptul ca primeau si invataturi morale, invataturi care tineau de educatie, care tineau de modul de gandire correct in ceea ce priveste deosebirea dintre adevar si minciuna, dintre a face un lucru rau si a face un lucru bun.


Vreau sa arat lumii acesteia ca si in anii 2000, si in secolul acesta, XXI, Dumnezeu ridica din randul romanilor sau din randul oamenilor sfinti… sau oameni care la randul lor pot sa prezinte altor oameni nobletea sufleteasca, frumusetea sufletului, caracterul uman correct. Acest lucru ma determina si pe mine sa duc pe mai departe invatatura parintelui Iustin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si