Close sidebar
Close sidebar

Un elev constantean a fost medaliat cu aur la Concursul International de Chimie Mendeleev! Tanarul care merita respectul nostru e in clasa a XI-a!

Am reusit din nou sa ajungem pe cea mai inalta treapta a unui concurs international din domeniul educatiei. Desi sistemul de invatamant din Romania nu este la cel mai inalt nivel, in continuare avem elevi care reusesc sa reprezinte tara cu brio la concursurile internationale.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un elev de clasa a XI-a de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta a reusit sa cucereasca medalia de aur la Concursul International de Chimie "Mendeleev" care a avut loc la Moscova.

Delegatia Romaniei a fost compusa din sase elevi, iar Paul Haidu Gerea a reusit sa le demonstreze tuturor ca este cel mai bun din lume la nivelul lui. "Anul trecut am avut o medalie de bronz la Olimpiada Europeana de Stiinte, o medalie de argint la Mendeleev si o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Chimie. (...)Mendeleev e un concurs privit de multi ca fiind mai greu decat Olimpiada Internationala propriu-zisa, pentru ca nu se da nicio tematica si subiectele sunt facute din absolut toate domeniile chimiei moderne, deci acopera un spectru foarte larg de cunostinte, si asta il face foarte greu. La olimpiada internationala se da un set de probleme preparatorii care cuprinde tematica ce va fi abordata in subiectele de acolo", a declarat el, noteaza cei de la Mediafax.



Paul a declarat ca si-a descoperit pasiunea pentru chimie inca din momentul in care a facut cunostinta cu ea, in clasa a VII-a si de atunci a studiat neincetat la materia care acum incepe sa ii aduca satisfactii.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii sunt prea speriați să deschidă mormântul primului împărat al Chinei. Ce au aflat când au citit cronicile istorice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI