Un atac armat a îngrozit locuitorii din SUA! De această dată, un tânăr de 17 ani de la liceul Perry High School din Iowa a intrat joi în unitatea de învățământ cu o pușcă. 

Ce au găsit polițiștii asupra elevului care a deschis focul?

Tânărul nu s-a ferit și să apese pe trăgaci. El a împușcat mortal un elev de clasa a șasea și a rănit alți patru elevi și un administrator al școlii.

În cele din urmă, adolescentul, care mai avea și un pistol asupra lui, s-a sinucis. Elevii răniți au fost duși de urgență la spital, în timp ce familiile lor se roagă ca aceștia să supraviețuiască.

Guvernatorul Kim Reynolds a numit împușcăturile o "tragedie fără sens" care a zguduit Perry, un oraș situat la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Des Moines, dar și întregul stat și a spus că rugăciunile sale sunt alături de comunitate.

Poliția a găsit, de asemenea, un "dispozitiv exploziv improvizat", pe care pompierii statului și Biroul federal pentru alcool, tutun, arme de foc și explozivi l-au declarat lipsit de pericol, a spus Mitch Mortvedt, directorul adjunct al Diviziei de Investigații Penale din Iowa.

Atac armat școală SUA

Un elev de 17 ani a deschis focul asupra colegilor săi, într-un liceu din SUA.

[Sursa foto: AP]

Citește și: Coreea de Nord a deschis focul în zona maritimă. Mai multe insule din Coreea de Sud au fost evacuate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz pentru a descoperi de unde a furnizat tânărul armele, dar și ce l-a îndemnat să recurgă la un astfel de gest șocant.

Cine e atacatorul de 17 ani?

Autorul atacului este Dylan Butler. Conform polițiștilor acesta nu ar fi fost ajutat de nimeni în acest demers.

"Butler a făcut o serie de postări pe rețelele de socializare în timpul și în jurul orei producerii împușcăturilor", au spus specialiștii. Din fericire, atacul a avut loc înainte de începerea școlii și nu erau mulți studenți în campus.

Tinerii sunt încă în stare de șoc, după momentele trăite în prima zi de școală. O tânără de 18 ani a declarat pentru Associated Press că termina repetiția pentru trupa de jazz când ea și colegii ei au auzit patru focuri de armă la distanță. 

"Am sărit cu toții. Profesorul meu de muzică s-a uitat la noi și a strigat "Fugiți!". Așa că am fugit”, a povestit Kares.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Atac armat școală SUA

Un elev a murit și mai mulți au fost răniți într-un atac armat din SUA.

[Sursa foto: AFP]

Citește și: Ce a pățit un șofer de taxi care a urcat mașina până pe pârtia de schi?! Credea că primește mai mulți bani, dar a avut parte de o surpriză neplăcută!

Atacul a avut loc în contextul în care în Iowa, peste 10 zile va avea loc prima cursă pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si