Dupa ce a prins cu telefonul mobil la proba orala de limba engleza, elevul, care a fost exclus de la BAC, a dat in judecata atat Inspectoratul Scolar Hunedoara, cat si Colegiul National Traian Lalescu din Hunedoara. Magistratii Tribunalului Hunedoara i-au dat castig de cauza baiatului.

Alexandru Andrei a motivat ca in data de 23 iunie 2015, cand a avut loc proba orala la limba engleza, era programat sa intre la ora 14, insa ora desfasurarii examenului a fost devansata fara sa fie anuntat.

Un coleg l-a sunat si i-a spus sa se grabeasca fiindca intra la ora 9. Din acest motiv, grabindu-se, a uitat sa isi lase telefonul mobil in afara salii de examen, scrie adevarul.ro.

"Fiind început examenul şi luând un bilet de examinare s-a aşezat în bancă moment în care a fost apelat pe telefonul mobil, telefon pe care uitase să-l predea din cauza grabei pentru prezentarea la examen, astfel că profesorii examinatori au considerat introducerea telefonului în sala de examinare orală ca tentativă de fraudă şi ca urmare a fost eliminat din examen, deşi nu a avut intenţia de fraudă şi nu a răspuns apelului telefonic despre care a aflat ulterior că apelul provenea de la o colegă care vroia să-l atenţioneze pentru prezentarea mai repede la examen din cauza schimbării programului de examinare. Pârâţii, prin întâmplările depuse la dosar, solicită respingerea acţiunii pentru motivul că reclamantul a încălcat prevederile Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4430/2014, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2015.
Pârâtul CN Traian Lalescu Hunedoara a invocat şi inadmisibilitatea acţiunii întrucât măsura excluderii de la susţinerea examenului de bacalaureat nu îndeplineşte cerinţele unui act administrativ
”, se arată în documentele depuse la dosar.

Soluţia instanţei a fost dată în septembrie 2015, iar argumentele elevului i-au convins pe magistraţi, care au stabilit că „r eclamantul nu a avut nicio intenţie de fraudă şi a intrat cu telefonul mobil în sala de examinare uitând să-l predea datorită împrejurărilor în care a fost anunţat să se prezinte la examenul oral cât şi a stării sale de sănătate.
Rezultă din probele dosarului lipsa intenţiei de fraudare a reclamantului- şi faţă de împrejurările şi locul în care s-a comis fapta – examenul oral la limba engleză în faţa comisiei efectiv acesta nici nu putea beneficia de vreo facilitate din partea telefonului pentru rezolvarea subiectului repartizat, astfel că măsura excesivă de excludere din examen pentru intenţie de fraudă este nelegală. Pe cale de consecinţă, se va anula procesul-verbal şi adresa de respingere a contestaţiei,ca neîntemeiate”
, informa Tribunalul Hunedoara.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si