Close sidebar
Close sidebar

Un membru din Guvernul Tudose a fost retinut de DNA sub suspiciunea de santaj!

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost retinut de procurorii DNA, sub acuzatia de santaj, in cazul vagonului unui tren cu azotat de amoniu la care s-a produs un incendiu, in 1 noiembrie, in Gara Comarnic.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In 31 octombrie, in statia Comarnic s-a constatat un inceput de incendiu la un tren de marfa care transporta azotat de amoniu de la Azomures.

Potrivit DNA, conducerea C.F.R. a luat masurile necesare astfel ca trenul sa fie fost scos in afara garii, populatia si infrastructura feroviara nefiind puse in pericol, iar ulterior trenul si-a continuat deplasarea spre destinatia finala Ploiesti Triaj, conducerea Ministerului Transporturilor si cea a companiei CFR Marfa SA netratand incidentul ca pe un eveniment grav.

In contextul acestui incident, incepand din 1 noiembrie secretarul de stat Ninel Cercel i-a solicitat imperativ, direct sau prin intermediari, directorului Centrului Zonal Marfa Brasov sa demisioneze pentru ca in caz contrar va fi demis, chiar daca incidentul nu s-a produs pe raza sa teritoriala de responsabilitate.

"Varianta oferita de inculpat partii vatamate in schimbul demisiei a fost ca va fi absolvit de orice raspundere disciplinara, va avea in continuare un post de consilier pe care inculpatul il va infiinta special si la Brasov, promitandu-i totodata ca ulterior, in cadrul reorganizarii CFR Marfa, il va sustine in

fata ministrului pentru a fi numit sef de regionala. Partea vatamata nu a acceptat conditiile inculpatului, astfel incat mijloacele de constrangere folosite de inculpat au fost amenintarea cu controale in urma carora va fi demis", arata DNA.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Potrivit anchetatorilor, in 3 noiembrie secretarul de stat a trimis la Brasov doua echipe de control, iar in aceeasi zi directorul respectiv a fost notificat ca in 6 noiembrie este convocat la Bucuresti intrucat este cercetat disciplinar.

"Scopul urmarit de inculpat prin actiunile indreptate impotriva partii vatamate pentru a-l indeparta din functia de manager al CZM Brasov l-a constituit obtinerea unui folos patrimonial de catre societati private de transport care sa beneficieze, in detrimentul CFR Marfa, de

contractul avut de aceasta societate cu Azomures. Aceasta, deoarece persoana vatamata s-a opus constant ca alte societati private sa preia activitati din contractul CFR Marfa, in detrimentul acestei societati", mai spune DNA.

Secretarul de stat va fi dus la Tribunalul Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ninel Cercel fusese numit in functie in luna august. Anterior, a detinut functia de director al Regionalei Craiova a CFR Calatori.

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI