Close sidebar
Close sidebar

Un miliard de euro, tăiat de la Educație, în Planul Național de Redresare și Reziliență

Mai puțini bani pentru proiectele de Educație în Planul Național de Redresare și Reziliență. Conform draftului pregătit de Guvern, se reduc fondurile europene pentru universități și construirea de creșe.

Razvan Ilie,

Mai puțini bani pentru universități și creșe în Planul Național de Reziliență și redresare [Sursa foto: Twitter / CE]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Coaliția de guvernare a agreat proiecte de 29 de miliarde de euro pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), față de cele 40 de miliarde de euro, cât figurau în draftul inițial. 

O “tăiere” importantă- 1,1 miliarde de euro din 4,4 miliarde de euro- ar putea afecta domeniul Educației din proiectele prevăzute să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Citeste si: Ministrul Educației, propunere șocantă. Studenții nevaccinați, în combinezoane la cursuri!

Mai puțini bani pentru universități și creșe

Cea mai mare “tăiere” ar putea viza fondurile prevăzute inițial pentru finanțarea proiectelor universităților. De asemenea, ar putea fi diminuate sumele și de la capitolul pentru construirea de creșe și de la cel privind sustinerea învățământului dual și dotarea laboratoarelor din școli.

Klaus Iohannis: Nemulțumirile unora sau altora sunt de înțeles 

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că în planul prezentat Bruxelles-ului au fost incluse obiective de investiții pe care autoritățile le consideră importante.

Negocierile cu Comisia întotdeauna sunt dificile, fiindcă există pretenția Comisiei ca totul să fie făcut extrem de bine, extrem de bine explicat și, în consecință, este nevoie de mai multe rânduri de discuții, a precizat șeful statului.  

"Ministrul Ghinea a lucrat foarte mult cu echipa pe care o conduce și s-a prezentat la Comisie pentru discuții. A prezentat acolo fix ce a fost agreat la Guvern și la Coaliție, deci nu a prezentat un plan propriu.

A prezentat planul care a fost elaborat în mai multe luni de zile, de două guverne și de actuala Coaliție de guvernare. Sigur, obiectivele României sunt foarte clare: dezvoltarea infrastructurii, a spitalelor, a școlilor, digitalizarea, transformarea verde și multe altele. Noi am mers pe aceste criterii care sunt extrem de importante pentru noi, care țin cont de recomandările de țară pe care le-am primit în ultimii doi ani".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Un psiholog a fost găsit spânzurat în cabinetul său. Colegii sunt șocați de gestul bărbatului

Potrivit lui Klaus Iohannis, nemulțumirile unora sau altora sunt de înțeles, dar ele nu ajută cu nimic la rezolvarea problemei.

"Trebuie lucrat în continuare pe plan, trebuie discutat în continuare în interiorul Guvernului, a Coaliției și pe urmă cu Comisia Europeană, și lucrurile vor merge mai departe", a precizat Ioahnis.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că există diferenţe de opinie între Guvern şi Comisia Europenă, dar "nu este nimic dramatic".

Sursa: Hotnews

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI