Marţi, pe soclul monumentului se scriau numele celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa după seara de 30 octombrie 2015. ”Până duminică trebuie să fie gata”, a spus paznicul de la intrarea în fosta fabrică Pionierul.

”Noi am primit mai multe idei şi am ales una. Aceasta, realizată de artista Elena Surdu Stănescu, a fost aleasă, fiind reprezentativă. Are un soclu-semisferă din piatră de Dobrogea, codru de Babadag se numeşte, înalt de un metru, iar statuia va avea 1,60 de metri înălţime”, a declarat pentru News.ro

preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu.

Costul monumentului a fost de 70.000 de euro, bani proveniţi din donaţii, dar şi de la bugetul local al Primăriei Sector 4. ”Am apelat şi la ei pentru că nu am putut să strângem toţi banii”, a mai spus Eugen Iancu.

Monumentul va fi inaugurat duminică, la ora 13.00. ”Duminică vom fi toţi acolo, sau cei care mai suportă aglomeraţia şi presa”, a precizat Eugen Iancu, cel care şi-a pierdut copilul în urma incediului din clubul Colectiv, pe Mihai Alexandru de 25 de ani.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa din 5 octombrie 2010, construcţia unui monument în Piaţa Bucur, în memoria tragicului eveniment din clubul Colectiv. ”Se aprobă acordarea sponsorizării în sumă de 220.000 de lei către Asociaţia Colectiv GTG 3010”, se arată în hotărârea Consiliului.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv.
În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si