Campania agresiva declansata de Uniunea Europeana impotriva fumatorilor ar putea avea si alte efecte „adverse” in afara ce celebrele cazuri in care diverse persoane se recunosc in fotografiile imprimate pe pachetele de tigari.


In incercarea de a descuraja populatia de la a mai cumpara tigari, oficialii UE, prin intermediul Ministerului Sanatatii din Romania, au introdus in campanie si cateva imagini care fac referire directa la copii. Una dintre ele arata un micut care plange si are atasata o tigara la suzeta, o alta- un parinte care sufla fumul catre un bebelus, iar cea de-a treia- doi parinti
care plang desaupra unui sicriu de dimensiuni mici.
Avocatul Bogdan Draghici, presedinte al Asociatiei T.A.T.A., spune ca exista o norma europeana care se aplica si in legea din Romania care interzice folosirea copiilor in astfel de campanii. „Cel mai probabil fotografiile respective au fost trucate, pentru ca nu vad cum cei de la Uniunea Europeana ar putea sa faca astfel de greseli. Exista norme clare legate de interzicerea  folosirii copiilor in campanii publicitare sau alte activitati care ar putea sa-i lezeze. Vorbim de campanii de zeci sau sute de mii de euro, nu cred ca UE isi permite sa faca greseli cum este si cea cu familia care si-a recunoscut tatal pe pachetul de tigari”, spune Bogdan Draghici.

Draghici considera ca exista si o problema legata de expunerea minorilor la imaginile extrem de dure de pe pachetele de tigari.

Copiii pot vedea imagini ale unor cadavre sau a unor persoane mutilate fie in magazine, fie acasa, cand parintii isi lasa tigarile pe masa sau pur si simplu pe strada.

„Sunt imagini care socheaza, iar copiii nu sunt la varsta sa inteleaga scopul unei astfel de campanii. Un copil ar putea sa ramana marcat la vederea unor astfel de imagini si este destul de greu sa-i protejezi, chiar daca tu, parintele, esti nefumator”, a mai spus Bogdan Draghici.
 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si