A aflat ca acest castravete ar scadea glicemia si a decis ca trebuie sa investeasca. A cumparat primele seminte din Nepal, cu 100 de euro si a inceput sa cultive castravetii intr-o sera mica, din Oradea, si acum a ajuns sa isi dezvolte cultura pe o suprafata de 2.000 de metri patrati. "Am citit pe undeva ca scade glicemia. Am cumparat semintele din Nepal, le-am cultivat si mi-am dat seama ca fata de castravetii obisnuiti acesta nu are probleme si asta m-a mirat mult.

Micile inconveniente sunt ca o planta nu produce mult, maximum trei castraveti si semintele germineaza destul de greu.", a povestit Lucian Blana pentru cei de la voceatransilvaniei.ro

El si-a axat afacerea prin vanzarea de seminte si pulbere, dar vinde si castraveti amari pe piata din Oradea, dar si pe site-uri specializate in vanzari. "Cateodata nu fac fata cererii. Samanta se vinde cu 1 leu bucata, iar kilogramul de castravete intre 30 si 50 de lei, in timp ce pulberea se da cu 50 de bani gramul. Am cereri din toate judetele, dar si din Ungaria, Polonia, Italia sau Anglia", a spus oradeanul.

Acest castravete este un fruct exotic, iar cercetatorii spun ca este un adevarat panaceu. Rodul plantei a fost supranumit "insulina vegetala", dar are si efecte antitumorale dovedite si sustine functionarea unor organe importante precum ficatul sau fierea. El este cel mai bun remediu, daca il combini si cu miscarea, pentru a combate diabetul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

CITESTE AICI TOTUL DESPRE BENEFICIILE ACESTEI PLANTE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si