Close sidebar
Close sidebar

Un pod CFR din Târgu-Ocna stă sprijinit în propte de lemn! Compania susține că nu există pericol de prăbușire

Un pod din Târgu-Ocna, județul Bacău este susținut de mai multe luni, de niște propte vechi de lemn. Cu toate acestea, conducerea CFR neagă riscurile de prăbușire a podului.

Maria Stiuca,

Un pod CFR din Târgu-Ocna stă sprijinit în propte de lemn! Compania susține că nu există pericol de prăbușire

[Sursa foto: Ziarul de Bacau]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un pod din Târgu-Ocna a atras atenția mai multor persoane, după ce, de câteva luni este susținut de niște propte vechi de lemn. Locuitorii au dorit să atragă atenția pentru evitarea pericolului și prevenirea unei tragedii.

Podul în paragină de la Târgu-Ocna, susținut de pari de lemn

G4Media.ro a făcut public răspunsul celor de la CFR în legătură cu siguranța podului: „Personalul Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Galaţi – Secţia L 5 Târgu Ocna, unitate pe raza căreia se află porţiunea de linie de cale ferată la care se face

referire, efectuează periodic, în conformitate cu instrucţiile de serviciu şi dispoziţiile în vigoare, verificările specifice pentru toate podurile care prezintă defecte. În urma acestor verificări, personalul de specialitate a raportat faptul că pe raza oraşului Tg. Ocna nu există niciun pod cu pericol de prăbuşire sau care să pună în pericol siguranţa trenurilor”.

Citește și: VIDEO| Vagonul unui tren care transporta vehicule militare a deraiat, în Brașov. Momentul a fost surprins de camera de bord a unei mașini

Podul aparține Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați, Secția L 5 Târgu Ocna, și, zilnic, trec pe el zeci de trenuri.Locuitorii din zonă au fost cei care au semnalat problema reprezentanților CFR pentru a preveni o eventuală tragedie, însă, momentan nu a intervenit nimeni, conform G4Media.ro.

Citește și: O persoană a fost lovită de tren în Satu Mare! Medicii au intervenit imediat

Accident feroviar grav în gara din Galați. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit

Un accident feroviar grav a avut loc, sâmbătă seară, în Gara CFR Galaţi, patru persoane fiind rănite, dintre care una în stare foarte gravă. Un vagon în care se aflau pasageri a fost lovit violent de o locomotivă care a rămas fără frâne.

UPDATE. Conductorul trenului, o femeie în vârstă de 53 de ani, a decedat la spital, a anunțat CFR Călători

În urma accidentului feroviar care s-a produs sâmbătă seară în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că şeful trenului R 7576, o femeie în vârstă de 53 de ani, a decedat la spital. 

Femeia a fost iniţial stabilizată pe peron și în drum spre spital, de către serviciul de Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și anunţă că va acorda întregul sprijin familiei îndoliate.

Femeia a intrat de patru-cinci ori în stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare de către personalul medical din UPU Galați.

UPDATE. Cu ce viteză a intrat locomotiva în vagon

Directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, a declarat că mecanicul locomotivei, în vârstă de 50 de ani, cu o vechime de peste 15 ani, va fi audiat referitor la incident.

”La manevra de cuplare, din cauza vitezei mari, locomotiva a intrat în garnitură. Locomotiva trebuia să intre cu viteza de maximum 10 kilometri la oră, dar a avut cel puțin 30 de kilometri pe oră. Mecanicul va fi audiat. Am înteles că avea timpii de odihnă, era un mecanic experimentat”

Accidentul feroviar s-a produs sâmbătă după ora 19, iar cauza principală a constat în defectarea frânelor la una dintre locomotive.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și:  VIDEO- O aeronavă Tarom a aterizat de urgență, după ce pilotul ar fi rămas inconștient

Citeste si:  Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si:  Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Conform presei locale, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători care era staţionat în gară, dar în care se aflau călători.

Câte persoane au fost rănite în accidentul feroviar

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a transmis că, în urma impactului, patru persoane au fost rănite, una dintre ele fiind în stop cardio-respirator, iar o alta încarcerată. 

Citește și:  „De două zile tot umblă să se arunce în fața trenului”. Un bărbat a murit spulberat de tren, în București. Victima avea plănuită sinuciderea

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi- Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. 

Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi.

Ce a transmis CFR Călători

"CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si:  ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si:  Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei- radioimpuls.ro

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident", a comunicat instituția.

Ministrul Sorin Grindeanu cere anchetă de urgență

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut verificări și măsuri urgente din partea CFR Călători, în urma accidentului feroviar produs sâmbătă în Gara Galați.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI