Directorul Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a spus că un vaccin pentru coronavirus are nevoie de nouă luni pentru a crea un efect de imunizare, Trump l-a contrazis vehement.

„Cred că a greșit. Este pur și simplu incorect. Am vorbit cu el la telefon și mie nu mi-a spus așa. Cred că a fost puțin confuz, poate a formulat incorect. Vă spun că suntem gata de acțiune imediat ce vaccinul este anunțat.

Asta s-ar putea întâmpla în octombrie ori puțin după. Imediat ce e avizat, începem”, a spus președintele SUA.

Citeste si: VIDEO- Accident cumplit. Un tânăr a murit, altul e în comă

„Dacă era o administraţie din trecut, şi altele, dinainte de Obama, aţi fi avut un vaccin în doi ani şi jumătate, poate trei. Noi vom avea un vaccin în cel mult câteva luni”, a mai susținut Trump.


Trump promite, sub atacurile lui Biden, un vaccin împotriva covid-19 încă din octombrie

”Noi suntem pregătiţi. Militarii noştri şi alţi responsabili sunt pregătiţi să acţioneze. Credem că (distribuirea unui vaccin) ar putea începe chiar în octombrie. Fără îndoială în noiembrie sau în decembrie cel mai târziu”, a subliniat preşedintele american miercuri, într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, în care s-a distanţat de şeful autorităţilor santare americane.

Citeste si: Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În audieri în Congres, directorul Centrelor de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC) Robert Redfield aprecia, cu puţin înainte, că majoritatea americanilor nu vor putea beneficia de un vaccin înaintea ”celui de-al doilea sau al treilea trimestru în 2021”, chiar dacă un asemenea vaccin este autorizat în următoarele săptămâni.

”Cred că a făcut o greşeală când a spus asta. Este o informaţie incorectă”, a reacţionat Donald Trump, care a făcut din venirea iminentă a unui vaccin o temă centrală a campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Însă tot pe tema pandemiei- soldată cu peste 200.000 de morţi în Statele Unite- încearcă să-l discrediteze adversarul său democrat Joe Biden.

”Prima responsabilitate a unui preşedinte este să apere poporul american, iar el nu o făce”, a tunat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, într-un discurs pe care l-a susţinut miercuri în fieful său din Wilmington, în Delaware.

Felul în care Trump a gestionat virusul ”îl descalifică total”, a denunţat Biden.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si