Close sidebar
Close sidebar

Un roman ajunge sa plateasca de doua ori mai mult atunci cand cumpara online si in rate! Cifrele vorbesc de la sine!

Romanii sunt "mana larga" atunci cand vine vorba de cumparaturi online si in rate. Un studiu realizat de o companie care proceseaza astfel de tranzactii a scos la ivelaa faptul ca sumele ajung sa fie si de doua ori mai mari atunci cand se realizeaza o tranzactie digitala in rate.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei de la NETOPIA mobilPay indica faptul ca suma medie achitata de un roman pentru obiectele achizitionate in rate este de 750 de lei. Aceeasi sursa noteaza ca majoritatea platilor digitale cu cardul sunt realizate in perioadele de Black Friday si majoritatea romanilor aleg achizitia in 12 rate.

Conform datelor NETOPIA mobilPlay, desi in noiembrie se fac cele mai multe tranzactii, atunci se incaseaza cel mai putin, majoritatea romanilor optand pentru platile in rate. Cu cat aceste plati se duc pe o perioada mai lunga, cu atat dobanda creste, iar suma de rambursare ajunge uneori sa fie dubla fata de valoarea produsului.

Cele mai multe tranzactii de acest tip se inregistreaza in Bucuresti, peste 50%, iar apoi urmeaza orase precum Cluj, Timisoara, Constanta sau Brasov, toate cu o pondere de 5%.

Achizitiile facute online si cu ajutorul cardului bancare au ca scop achizitionarea de produse high tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion sau produse cosmetice.


Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI