Este de menționat faptul că în judeţul Hunedoara, sunt confirmate zilnic 146 de noi cazuri de COVID-19.

Prefectura Hunedoara, a anunțat, luni, că în ultimele 14 zile a fost raportat un număr uriaș de persoane infectate cu Coronavirus internate la ATI

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI, iar ambulanțele trebuie să astepte zeci de minute pana ca paturile pentru pacientii transportati să se elibereze, se arată într-un comunicat.

"Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi. O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID 19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni", susțin reprezentanţii Prefecturii.

Medicii din Spitalul de Urgență Deva precizează că situaţia din spital, mai exact de la sectia ATI este critică, iar pacientii nu pot fi transferați la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID care sunt internate acolo.

Un spital din România a rămas fără locuri libere la ATI
Un spital din România a rămas fără locuri libere la ATI[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Ministerul Sănătăţii, anunț important despre vaccinurile împotriva COVID-19

Spitalul de Urgență Deva nu mai face față cazurilor de COVID-19. Toate locurile de la ATI s-au ocupat

De asemenea, r eprezentanții spitalului mai spun că la SJU sunt internaţi şi care nu sunt infectați cu SARS Cov-2, dar care suferă de alte boli, având nevoie de tratament specific.

În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 de persoane, media perioadei fiind de 5 decese pe zi. De asemenea, conform informaţiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistate, în fiecare zi, 146 de persoane infectate cu Sars-Cov-2.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a dat mai multe detalii despre situația critică în care se află Spitalul la din Deva.

"Prefectul Călin Petru Marian transmite că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcţionării din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 şi le solicită hunedorenilor să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii de protecţie. În acelaşi timp, autorităţile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenţie specială respectării măsurilor de protecţie sanitară", se mai arată în comunicat.

Citeste si: Ce spune Andreea Moldovan despre posibilitatea apariției unor noi mutații COVID-19?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si