Un student roman care invata in SUA s-a intors in tara ca sa predea cursuri de prim-ajutor
Românul Mihai-Alexandru Popescu, student la Universitatea din California, a reusit performanta de-a obtine o bursa de 5.000 de dolari, bani cu care s-a întors în tara si a predat cursuri de prim-ajutor de care au beneficiat 1.000 de tineri din judetul Neamt.
Student în anul III la University of California din Los Angeles (UCLA), Mihai-Alexandru Popescu, un tânar de 21 de ani, obisnuieste sa-si petreaca vacantele de vara la Piatra Neamt, în orasul natal.
De aceasta data, sejurul a fost altfel decât precedentele, întrucât Mihai a avut acum o misiune de îndeplinit: sa învete cât mai multi tineri sa acorde primul ajutor în situatii limita si sa-i constientizeze cât e de important sa te implici cu un astfel de gest pentru viata semenilor aflati în pericol. „Un aspect important al cursurilor de prim-ajutor pe care le-am predat este sa reusesc sa distrug acea bariera pe care oamenii o au, sa-i ajut sa depaseasca socul si frica si sa actioneze imediat. De exemplu, în viata reala din America, am observat ca oamenii chiar actioneaza în situatii extreme ca sa-i ajute pe cei care au nevoie, chiar daca nu îi cunosc. Exista solidaritate si implicare“, spune Alexandru Popescu.

Student în anul III la University of California din Los Angeles (UCLA), Mihai-Alexandru Popescu, un tânar de 21 de ani, obisnuieste sa-si petreaca vacantele de vara la Piatra Neamt, în orasul natal.

De aceasta data, sejurul a fost altfel decât precedentele, întrucât Mihai a avut acum o misiune de îndeplinit: sa învete cât mai multi tineri sa acorde primul ajutor în situatii limita si sa-i constientizeze cât e de important sa te implici cu un astfel de gest pentru viata semenilor aflati în pericol.

„Un aspect important al cursurilor de prim-ajutor pe care le-am predat este sa reusesc sa distrug acea bariera pe care oamenii o au, sa-i ajut sa depaseasca socul si frica si sa actioneze imediat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De exemplu, în viata reala din America, am observat ca oamenii chiar actioneaza în situatii extreme ca sa-i ajute pe cei care au nevoie, chiar daca nu îi cunosc. Exista solidaritate si implicare“, spune Alexandru Popescu.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si