Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja, a declarat ca turistul american, in varsta de 20 de ani, a fost atacat de un urs in zona Pietrele lui Solomon din municipiul Brasov.

Tanarul are o plaga muscata de doi-trei centimetri la bratul stang si a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov.

Sfreja a precizat ca starea turistului ranit de urs este stabila.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pietrele lui Solomon este o zona frecventata de turisti si brasoveni.

In luna iulie, un barbat de 64 de ani, aflat la plimbare in cartierul brasovean Racadau, a fost atacat de un urs, fiind transportat la spital. Doua zile mai tarziu, ursul a atacat din nou in acelasi loc, sfasiind un caine care sarise sa isi apere stapanul. in aceste conditii, specialistii au stabilit ca ursul trebuie impuscat deoarece va continua sa atace.

Animalul a fost impuscat de catre vanatori, dupa obtinerea aprobarii necesare de la Ministerul Mediului.

Si in 19 iunie, un barbat de 60 de ani, care culegea ciuperci in zona Dambu Morii din Brasov, a fost atacat de un urs, in timp ce in 28 mai, exact in aceeasi zona, un tanar de 19 ani a fost atacat si el de urs. Ambii barbati au scapat cu viata.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si