Desi multi cred ca a amaneta aur, argint sau diverse obiecte, este o indeletnicire relativ noua, realitatea si documentele istorice ne arata exact contrariul. De fapt, casele de amanet sunt printre cele mai vechi afaceri din lume, existand inca din zorii civilizatiei. Iata cateva exemple:

1. In China Antica existau un fel de case de amanet pe care le detineau chiar calugarii budisti. Locatia unde se desfasura aceasta activitate era interiorul manastirii.

Mai tarziu, oamenii foarte bogati ai Chinei, impreuna cu calugarii, au format chiar si asociatii pentru a desfasura activitati de gen.

2. In Roma si Grecia Antica existau case de amanet, iar legislatia romana legata de amanet a stat la baza legislatiei actuale.

3. In timpurile medievale si, mai tarziu, in Renastere, Italia a dat tonul dezvoltarii caselor de amanet. Mai precis, este vorba de zona Lombardiei. Simboul amanetului este reprezentat de trei sfere suspendate de o bara. Acest simbol este atribuit familiei de Medici, una din cele mai puternice familii de pe teritoriu Italiei, care a dat lumii trei papi si doua mari regine: Caterina de Medici si Maria de Medici.

Istoria caselor de amanet a continuat pana in ziua de astazi. Pe timpul comunismului, in Romania, existau consignatiile, unde, oamenii care aveau nevoie de bani, isi aduceau obiectele de pret.

Desigur, intre o consignatie si o casa de amanet, sunt unele diferente. Dar, in general, principiul dupa care functioneaza este acelasi.

Acum, in Romania exista foarte multe case de amanet. Majoritatea primesc pentru amanet numai bijuterii din aur, platina sau argint. Exista insa, unele case de amanet, unde se aduc si alte obiecte. Una din aceste case de amanet, este Amanet A.G.S.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Atunci cand ajungi sa duci lucrurile la amanet, inseamna ca te afli intr-o situatie dificila si acesta este singurul mod de a face rost de bani rapid si sigur, fara a te imprumuta si fara a te indatora la banci sau la alte institutii unde vei fi obligat, prin contract, sa restitui dublu sau triplu, Amanet A.G.S. este, asa cum spuneam, o casa de amanet mai speciala. Aici pot fi aduse bijuterii si diamante, autoturisme si autoutilitare,

electronice si echipamente IT, au serviciu de amanet ceasuri de lux, amanet aur si obiecte din aur, argint si obiecte de argint. Aici poti lua, practic, un imprumut pe termen scurt, aducand ceea ce ai de pret, sau chiar poti vinde. Casa de amanet A.G.S are evaluatori specializati care, pe loc, vor stabili pretul corect pentru obiectul sau obiectele tale.

Luand pe rand tipurile de obiecte ce pot fi aduse, prezentate deja mai sus, Amanet A.G.S. primeste:

1. Bijuterii cu diamante sau diamante pe care casa de amanet le cumpara sau le primeste pentru amanet. Acestea trebuie sa fie diamante individuale sau montate in bijuterii. Pot fi diamante albe, mari, mici, fanteziste, rare, cu incluziuni, cu zgarieturi sau fara, slefuite sau neslefuite.

Banii pe care ii vei primi vor fi calculati in functie de culoare, claritate, taietura sau carat. Bijuteriile din metale pretioase ce au diamante, vor fi, de asemenea, evaluate, la justa lor valoare. In plus, poti solicita chiar si numai o evaluare a bijuteriilor cu diamante.

2. Autoturisme sau autoutilitare pe care doresti sa le vinzi sau sa le amanetezi. La Amanet A.G.S. primesti, pe loc, 80% din valoarea autoturismului. Achizitioneaza orice marca si model de autovehicul, orice model de scuter, motocicleta, ATV, camioane, utilaje, tractoare, automobile folosite in transport sau masini si utilaje din diferite industrii. Desigur, toate acestea trebuie sa fie in stare perfecta de functionare. In plus, daca ai si autovehicule de epoca sau de colectie, le poti aduce aici si un expert le va evalua imediat. Aparatura pe care casa Amanet A.G.S. o foloseste, este de ultima generatie. Pe perioada in care vehiculul sau autovehiculul sta in custodia celor de la Amanet A.G.S., nu trebuie sa iti faci griji. Va fi in perfecta siguranta si asa cum l-ai lasat, asa il vei gasi.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

3. Aparatura electronica sau gadget-urile pot fi vandute sau amanetate aici. Se pot aduce televizoare, aparate foto profesionale, camere video profesionale, laptop-uri, calculatoare, tablete si asa mai departe. Acestea trebuie sa functioneze si pretul le va fi stabilit in functie de marca, vechime, performanta si gradul de uzura.

4. Ceasuri de lux. Aici este locul ideal unde iti poti aduce ceasul sau colectia de ceasuri de lux, cu scopul de a fi amanetate sau vandute. Poti sa aduci orice brand, indiferent daca vorbim despre un Rolex, Tag Heuer, Mont Blanc, Patek Philippe, Vacheron Constantin, Hublot si multe alte ceasuri din categorii de lux sau categorii speciale. De asemenea, evaluarea se va face de catre expertii Amanet A.G.S., la pretul corect.

5. Obiecte de aur si argint. Acestea fac parte din categoria obiectelor clasice ce pot fi amanetate. Aici vei primi pretul cel mai bun, pe loc, tot dupa o evaluare corecta.

Asadar, daca te afli intr-un impas financiar, Amanet A.G.S. iti ofera solutia cea mai la indemana pentru a rezolva problemele. Nu este nicio rusine in a amaneta, ci este un lucru natural, firesc si vechi de cand exista lumea civilizata. In plus, prin numarul mare de locatii disponibile in Bucuresti si Alexandria, nu iti va fi greu sa gasesti o locatie aproape de zona in care locuiesti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si