Universitatea din București are soluția pentru întrebările studenților referitoare la predarea lucrărilor de licență și disertație.

Coronavirus și-a pus amprenta pe învățământ, iar studenții stau acasă de mai bine de două săptămâni. Cu toate că nu se plâng de izolare, tinerii se întreabă tot mai des ce vor face cu lucrările de licență și disertație pe care trebuie să le susțină în vară, din moment ce autoritățile anunță scenarii cutremurătoare pentru România.

Universitatea din București face anunțul în legătură cu examenele de licență și disertație

Universitatea din București face anunțul în legătură cu examenele de licență și disertație

Universitatea din București vine cu o soluție. Reprezentanții propun ca examenele să fie susține online, la fel și evaluările orale, predarea unor proiecte și portofoliile.

Citeste si: Caz rar: Pisică purtătoare de coronavirus

„Universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizată, evaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, a transmis Universitatea din București.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cumpărături la coadă, cu Poliția

A fost făcută și o analiză a structurii anului școlar 2019-2020 care vine cu soluții pentru ca anul să nu fie repetat. Totodată, Universitatea din București propune aceeași măsură pentru examenele finale de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Citeste si: Suceava: Un bărbat a revenit din Italia cu 30 de papagali şi un câine

“Pentru examenele finale de Evaluare Națională și Bacalaureat pot fi identificate și aprobate rapid modalități eventual simplificate și flexibile de evaluare:

-testare standardizată pe platforme securizate – există deja practici diverse în acest domeniu, precum testele de certificare a competențelor de limbă străină –,

-extinderea timpului de evaluare,

Citeste si: ANM, veste îngrijorătoare! Un nor de praf asiatic va traversa România

-examinare orală online sau față în față, în condiții de distanțare fizică – săli mari – etc.”, au completat reprezentanții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si