Close sidebar
Close sidebar

Unui britanic i s-a refuzat postul de sofer la o companie de transport din Anglia pe motiv ca "nu e roman" - "Nu ma pot angaja in tara mea din cauza lor! Oare de ce?"

Un barbat in varsta de 45 de ani din Lincolnshire a avut parte de o experienta putin ciudata atunci cand a aplicat pentru un post de sofer la o companie de transport englezeasca.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Peter Kennedy este calificat ca si sofer, dar firma de transport la care a vrut sa se angajeze i-a trimis un raspuns ca "nu se poate" pe motiv ca nu e "roman". Peter era dispus sa se mute in Watford, un aras aflat la peste 250 de kilometri de casa lui, doar pentru a primi un loc de munca. "Sunt un sofer britanic si se pare ca nu am nicio sansa sa obtin un loc de munca in propria tara. Nu stiu care e treaba cu romanii astia. Sunt mai ieftini sau nu stiu?!", a declarat barbatul pentru presa din "Insula".

Compania Arriva, cea care facea angajarile, a declarat ca toti candidatii vor primi aceeasi sansa si ca nu se pune problema ca Peter Kennedy sa nu fie angajat ca este englez.

Pe de alta parte, o ancheta facuta de jurnalisti britanici a scos la iveala faptul ca acestia prefera angajati din strainatate, de preferat sa fie romani, pentru ca pot fi exploatati mai repede.



Spre exemplu, ei au stat de vorba cu Carmen Stroe, o femeie de 52 de ani din Galati, care este platita de cei de la Arriva cu 100 de lire pe saptamana si locuieste intr-o casuta micuta, cu trei paturi si trebuie sa imparta toaleta cu sase persoane. "Sunt putin trista. Am venit aici sa imi fac viata mai buna si nu este deloc asa. Vreau sa plec acasa", a declarat ea.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI