În urma cutremurului, la ISU Gorj s-a activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru gestionarea eficientă a misiunilor din teren. Totodată, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru verificarea aspectelor anunțate prin apelurile primite de la cetățeni.

Cutremurul de 5,7 din Oltenia a provocat mai multe avarii

După verificările făcute, nu au fost găsite probleme majore la blocurile de locatari, nefiind afectate elementele ale structurilor de rezistență ale clădirilor.

În locurile în care s-au constatat avarii ce ar putea reprezenta pericole, precum structurile desprinse de pe clădiri, echipajele de intervenție au îndepărtat bucățile dărâmate, iar zonele cu pericol pentru pietoni au fost marcate corespunzător. 

Citește și: Câte clădiri cu bulină roșie sunt în București. În ultimii 30 de ani au fost reabilitate doar 30 de blocuri cu risc seismic

La nivelul caselor, mai multe coșuri de fum au fost afectate, iar altele s-au prăbușit. De asemenea, acoperișul unei case din Tg-Jiu s-a desprins, însă, la prima vedere, structura de rezistență nu a fost afectată, conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

A fost necesară o intervenție la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu pentru îndepărtarea unui coș de fum avariat. Centrele comerciale nu au prezentat vizual elemente afectate ale structurii de rezistență. Însă, la biserici s-au semnalat mai multe probleme.

Citește și: INFP anunță că 160 de replici au avut loc după cutremurul de 5,7 din Oltenia. Seismologii spun că au fost surpinși de magnitudinea cutremurelor din acea zonă

Clădiri afectate în Tg-Jiu în urma cutremurului

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a informat că:  „La Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, situată pe strada Calea Eroilor din municipiul Tg-Jiu a fost afectată structura de rezistență a celor două turle dinspre fațada principală.

La Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – zona Parâng din municipiul Tg-Jiu în urma evaluării vizuale s-au constatat elemente ale structurii de rezistență afectate. Pentru siguranța cetățenilor s-a luat decizia restricționării accesului în aceste clădiri și efectuarea unor expertize tehnice privind rezistența și stabilitatea”.

Citește și: Mai multe replici ale cutremurului din Gorj au avut loc noaptea trecută. S-au înregistrat efecte în 22 de localități

Citește și: EXCLUSIV: Planul de familie și păstrarea calmului, esențiale în caz de cutremur/ IGSU: ”Este important să avem și un kit pentru situații de urgență!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De asemenea, câteva instituții au fost închise temporar. Astfel, accesul publicului a fost restricționat în Palatul Administrativ (Instituția Prefectului- Județul Gorj și Consiliul Județean Gorj, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Gorj și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj), Sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Tg-Jiu și Sediul Primăriei municipiului Tg-Jiu.

În ceea ce privește școlile, verificările vor începe ulterior, deoarece elevii sunt în vacanță, a spus Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Citește și: Un român a ajuns la spital după ce a sărit de la etajul I în timpul cutremurului

Gesturile extreme la care au ajuns gorjenii de teama cutremurului

Un bărbat a ajuns, marţi, la Spitalul din Târgu Jiu, după ce ar fi sărit de la etajul I,  în timpul cutremurului cu magnitudine de 5.7 produs în judeţul Gorj.  Totodată, mai mulţi pacienţi au cerut să fie externaţi din diferite secţii ale unităţii medicale.

Potrivit reprezentanților Spitalului din Târgu Jiu, la UPU s-a mai prezentat un bărbat de 55 de ani, care acuza dureri la o gleznă şi care le-a povestit asistentelor că a sărit de la etajul 1 în timpul cutremurului.

El este supus unor investigaţii medicale.

De asemenea, medicii au mai consultat o femeie în vârstă care a suferit o luxaţie de sold după ce fiica sa a tras-o de mână sa o scoată afară.

Citește și:  Cutremur puternic în România

Citeste si:  Alertă de securitate în Parlamentul European. Europarlamentarii au fost evacuați de urgență- kanald.ro

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si:  Decizia luată de Bia Khalifa, după ce Fulgy s-a sărutat cu o altă fată: „Stau sub același acoperiș”- wowbiz.ro

Până în prezent, au fost externaţi la cerere 3 pacienţi de la Medicală 1 (Spitalul 700), 1 pacient de la Boli Infecțioase (Spitalul Pasarelă), 1 pacient de la Secţia Urologie (Spitalul Tudor) şi 7 pacienţi de la Secţia Pediatrie (Spitalul 700).

Citește și:  Seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurul din Oltenia care a avut loc și în 1977

Pe de altă parte, Prefectura Gorj a transmis că au plecat comisiile de constatare a stării tehnice a imobilelor şi a gradului de afectare a structurilor de rezistenţa la clădirile unde au fost semnalate probleme ca urmare a cutremurului de marţi.

La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu s-a raportat că majoritatea coşurilor de fum sunt în pericol să cadă, în urma cutremurului de marţi. Seismul a avut o magnitudine de 5,7.

Citește și:  Cutremur cu magnitudine 5,7 în România. Seismul s-a resimţit şi în Bucureşti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si