Milioane de români așteaptă cu nerăbdare următoarea mini-vacanță de 1 mai și de Paște 2024. În acest an, cele două vacanțe se suprapun, motiv pentru care românii se vor putea distra în voie mai multe zile la rând, alături de prieteni și familie.

Angajații nu sunt singurii care beneficiază de vacanță în perioada Paștelui. Inclusiv elevii vor avea liber de la școală. Iată cum arată calendarul vacanței de Paște 2024 pentru angajați și pentru elevi.

femeie care isi face poza in vacanta

Vezi pe ce dată începe mini-vacanța de Paște 2024 a angajaților români.

[Sursa foto: Freepik]

Câte zile libere au românii de 1 mai 2024 și Paște 2024?

În 2024, angajații români vor începe concediul de Paște pe data de 1 mai, miercuri, când este sărbătorită Ziua Muncii. În continuare, ei vor avea liber legal și pe data de 2 mai, în urma unei decizii luate de Guvern ca această zi să fie punte pentru Vinerea Mare, care va fi pe 3 mai. Încă din anul 2018 Vinerea Mare a fost declarată zi liberă de la stat.

Citește și: VIDEO- Destinații exotice pentru sărbătorile pascale. Unde putem petrece un Paște de neuitat?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai departe, românii au liber în sâmbăta de după Vinerea Mare, iar apoi, pe 5 mai 2024, va fi Paștele Ortodox (este zi liberă legal), conform zilibera.ro  

Românii vor primi liber și luni, pe 6 mai 2024, fiind a doua zi de Paște. După această dată, ei se vor întoarce la serviciu.

femeie in vacanta

Iată câte zile libere au românii de 1 mai și Paște 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Acestea sunt toate liberele legale de care beneficiază românii în 2024

De la începutul anului 2024, românii au avut liber pe 1 ianuarie (de Anul Nou), pe 2 ianuarie (a doua zi de Anul Nou), pe 6 ianuarie (de Bobotează), pe 7 ianuarie (de Sfântul Ion) și pe 24 ianuarie (de Ziua Principatelor Române). În continuare, calendarul liberelor legale din 2024 arată astfel:

  • 1 mai – Ziua Muncii
  • 2 mai – punte pentru bugetari
  • 3 mai – Vinerea Mare
  • 5 mai – Paștele ortodox
  • 6 mai – A doua zi de Paștele ortodox
  • 1 iunie – Ziua copilului
  • 23 iunie – Rusaliile
  • 24 iunie – A doua zi de Rusalii
  • 15 august – Sfânta Maria
  • 16 august – punte pentru bugetari
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei
  • 1 decembrie – Ziua Marii Uniri
  • 25 decembrie – Crăciunul
  • 26 decembrie – A doua zi de Crăciun
  • 27 decembrie – punte pentru bugetari

Citește și: Care este prețul unui sejur la mare în sezonul 2024? Numărul rezervărilor a crescut considerabil

copil in vacanta de paste

De Paște 2024, elevii români vor avea 11 zile de vacanță.

[Sursa foto: Freepik]

Vacanța de Paște a elevilor durează aproximativ 2 săptămâni

Nu doar angajații așteaptă cu nerăbdare minivacanța de Paște 2024, ci și elevii. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Elevii vor finaliza în curând penultimul modul de cursuri din anul școlar 2023-2024, iar la finalul acestuia vor beneficia de vacanța de primăvară sau vacanța de Paște. Vacanța de Paște a elevilor în 2024 durează 11 zile, de pe data de 27 aprilie 2024 până pe data de 7 mai 2024, conform structurii anului școlar 2023-2024.  

După ce se vor întoarce în bănci pe 8 mai 2024, elevii vor parcurge ultimul modul de cursuri din acest an școlar, care se va termina vineri, pe 21 iunie 2024, urmând ca vacanța de vară pentru cei mai mulți elevi să înceapă pe 22 iunie 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si