18 zile, 6 tari, 10 orase, 14 locuri de … "cazare", zeci de prieteni si sute de amintiri frumoase! Toate, cu 125 de euro, pentru 3 saptamani de distractie. Asa s-ar rezuma in cifre vacanta de neuitat a lui Dani.

Cu bani la el cat pentru pretul unui bilet de avion, tanarul a reusit sa strabata miile de kilometri, fara sa cheltuiasca un eurocent.



Daniel Bulai- Ideea este foarte simpla: couchsurfing sau persoane care stii ca te pot caza si in rest ai nevoie doar de mancare sau sa mai iesi cu prietenii la un suc sau la o bere. Am zis, frate, mi se pare foarte tare sa calatoresti cu stopul, numa cu stopul, asa strabatand lumea in lung si in lat si am zis ok, vreau sa fac si eu asta odata.

In calatorie n-a pornit singur, ci cu o amica. Desi invitata, iubita a preferat sa-l astepte acasa.

Oana Tivadar- prietena lui Dani: Nu multi reusesc sa iasa din zonal or de confort si sa faca ceva atat de, nu stiu, spontan. Chiar ii apreciez entuziasmul

"Prima oprire a fost la Debretin, unde am fost la o gazda unde am fost si in prima calatorie si chiar mi-am dorit foarte mult sa-l revad"

A urmat Budapesta, unde gazda s-a dovedit a fi si un ghid turistic de nadejde.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro



Urmatoarea oprire, Bratislava. Pentru ca n-au dat de oameni primitori, cei doi si-au petrecut noaptea sub cerul liber.  

"In timp ce cautam un parc unde sa dormim am dat peste un calator din Germania, descult, cu chitara in spate, omul vroia doar sa cante si sa calatoreasca. Am mers in Bratisvala, in Viena in Austria, dupa am plecat in Cehia, in Brino si in Praga, din Praga am plecat in Wraslov, Polonia, … si apoi am ajuns la final in orasul al zecelea, Berlin, in Germania.

Acum, ca am trecut in revista locurile fabuloase pe care le-a vizitat, haideti sa aflam si cum a reusit sa le faca pe toate cu doar 125 de euro. In banii nostri, putin peste 500 de lei.

Daniel Bulai:  Pe rucsacul meu imi place sa cos toate acele badge-uri ale fiecarei locatii sau tari in care am fost,  s-au dus aprox 10-15 euro pe acele badge-uri. Am avut parte de o portie de paste in Viena, la Vapiano, cu 10 euro, adica echivalentul la o noapte petrecuta la un hostel. Ceea ce era nu neaparat, dar am zis, am ajuns pana aici, meritam asa ceva.

Plus 25 de euro, zborul de la Budapesta spre casa, cu o companie low-cost.
In schimb, amintirile ramase sunt de nepretuit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si