Vacanța de Paște a elevilor din România din acest an este legată și de mini-vacanța de 1 Mai, dar nu va ține chiar 2 săptămâni ca de obicei, ci mai puțin. 

Citește și: VIDEO: S-a dat startul vacanțelor de sărbători! Printre destinațiile preferate se numără India și Turcia

Elevii intră de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Cât timp au vacanță studenții de Paște

Spre deosebire de vacanța de Paște pe care o primesc elevii și care este stabilă din punct de vedere al duratei și perioadei în care se dă, vacanța de Paște a studenților poate să difere de la o facultate la alta.

Cei mai mulți studenți vor avea liber în intervalul 1-3 mai 2024, cu ocazia Zilei Muncii, iar apoi va începe vacanța de Paște.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vacanțele de Paște stabilite la nivelul fiecărei universități în parte sunt atât pentru studenții din primii ani de studii, cât și pentru cei din anii terminali. 

Citește și: Zile libere în luna mai 2024: Lista sărbătorilor legale. Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală?

Universitatea din București are 19 facultăți la care sunt înscriși tineri din toată țara, iar pentru aceștia vacanța de Paște va începe pe data de 4 mai și se va termina pe 12 mai. 

Vacanța de Paște a studenților de la Academia de Studii Economice din București (ASE) va începe pe data de 29 aprilie și se va termina pe data de 7 mai.

Vacanța de Paște 2024

Vacanța de Paște 2024

[Sursa foto: Pexels.com]

Când începe vacanța de vară?

Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea cursurilor. Vacanța de vară a elevilor în 2024 va începe oficial pe data de 22 iunie 2024 și se va termina pe 8 septembrie 2024.

Elevii vor avea aproximativ 3 luni la dispoziție pentru a petrece timpul exact așa cum doresc.

Totuși, există și excepții. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și cu frecvență redusă, anul școlar se va încheia pe data de 7 iunie 2024.

Prin excepţie, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 28 iunie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si