Close sidebar
Close sidebar

Un vaccin experimental pentru Covid-19 are rezultate pozitive într-un studiu clinic, dar şi efecte secundare

Vaccin coronavirus. Un vaccin experimental pentru Covid-19 are rezultate pozitive într-un studiu clinic, dar şi efecte secundare

A.M.S.,

Vaccin coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vaccin coronavirus.  Un vaccin experimental pentru Covid-19 al Pfizer şi BioNTech a arătat rezultate pozitive într-un studiu clinic, declanşând reacţii ale sistemului imunitar la pacienţi sănătoşi, dar a provocat febră şi alte efecte secundare, mai ales în cazul dozelor mai ridicate, transmite CNBC.

Primele date clinice cu privire la vaccin au fost dezvăluite miercuri într-o lucrare lansată pe platforma de preprint MedRXiv, ceea ce înseamnă că nu a fost încă revizuită de specialişti terţi sau publicată într-un jurnal.

Vaccin coronavirus. Cum s-a desfăsurat testul clinic?

Studiul clinic al Pfizer a desemnat la întâmplare 45 de pacienţi pentru a primi una din cele trei doze de vaccin sau placebo.

Doisprezece pacienţi au primit o doză de 10 micrograme, 12 o doză de 30 micrograme, 12 o doză de 100 micrograme şi nouă placebo. Doza de 100 micrograme a provocat febră la jumătate dintre pacienţi; o a doua doză nu a mai fost administrată la acel nivel.

Citeste si: Statele Unite nu pot conta pe faptul că vor avea un vaccin eficace pentru Covid-19. Epidemia s-ar putea agrava semnificativ

Trei săptămâni mai târziu, după o a doua injecţie, din celelalte doze, 8,3% dintre participanţii din grupul de 10 micrograme şi 75% dintre cei din grupul de 30 de micrograme au dezvoltat febră. Peste 50% dintre pacienţii care au primit una dintre aceste doze au raportat un eveniment advers, inclusiv febră şi tulburări de somn. Niciuna dintre aceste reacţii adverse nu a fost considerată gravă, ceea ce înseamnă că nu au dus la spitalizare sau invaliditate şi nu au pus în pericol viaţa.

Anticorpi pentru COVID-19

Vaccinul a generat anticorpi împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, iar unii dintre aceşti anticorpi au fost neutralizanţi, ceea ce înseamnă că par să împiedice funcţionarea virusului.

Vaccin coronavirus.  Nivelurile de anticorpi de neutralizare au fost de 1,8 până la 2,8 ori mai mari decât la pacienţii recuperaţi.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Nu este sigur că nivelurile mai mari de anticorpi vor duce la imunitate la virus. Pentru a demonstra acest lucru, Pfizer va trebui să efectueze studii mari, care să demonstreze că persoanele care au primit vaccinul au cel puţin 50% mai puţine şanse să se infecteze. Se estimează că aceste studii vor începe în această vară, în mare parte în Statele Unite. Pfizer testează patru versiuni diferite ale vaccinului, dar doar una va avansa la nivelul studiilor mai de amploare.

Studiul actual nu a inclus femeile însărcinate şi nu a fost notate alte informaţii despre diversitatea etnică a participanţilor, deşi lucrarea spune că studiile viitoare vor trebui să includă un grup mai divers.

Citeste si: Monica Pop dă de pământ cu vaccinul anti-COVID: „Trebuie sa fie categoric opțional. Ca și cel antigripal, că tot un fel de gripă e!”

Vaccin experimental coronavirus

A doua doză a fost necesară pentru imunitate. Pacienţii care au primit o doză unică de 100 micrograme au avut un nivel mai mic de anticorpi decât cei care au primit două doze mai mici.

14 vaccinuri pentru coronavirus sunt, în prezent, testate clinic

Paisprezece vaccinuri pentru Covid-19 sunt în prezent testate în studii clinice pe oameni, potrivit Institutului Milken, incluzând participanţi din Inovio, CanSino, AstraZeneca şi Moderna. Mai mulţi sunt aşteptaţi să înceapă în curând, inclusiv vaccinuri dezvoltate de companiile Merck, Johnson & Johnson şi Sanofi. În total, 178 de vaccinuri se află în diferite stadii de dezvoltare.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Pericolul COVID-19 pentru copii. Cum poate evolua boala în funcție de vârstă

Vaccin coronavirus.  Vaccinul Pfizer/ BioNTech, ca şi vaccinul Moderna, se bazează pe o tehnologie numită ARN mesager, care foloseşte un mesager genetic cheie găsit în celule pentru a crea proteine ​​pe care sistemul imunitar învaţă apoi să le atace. Moderna nu a publicat încă date despre vaccinul său, dar este de aşteptat să facă acest lucru în curând.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI