Același lucru ar fi valabil și pentru al doilea vaccin anti-COVID dezvoltat de ruși, numit EpiVacCorona, înregistrat în octombrie anul trecut, dă asigurări Moscova.

Efectul protector a fost demonstrat prin reacţii neutralizatoare folosind plasmă de la persoanele vaccinate cu Sputnik V şi EpiVacCorona care au dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2”, a informat Rospotrebnadzor, potrivit Agerpres.„ Plasma de la persoanele vaccinate a neutralizat eficient atât varianta britanică cât şi coronavirusul în sine ”,

a explicat agenţia federală rusă.

Citeste si: VIDEO-Vacanță la Mediterană fără test și carantină, dacă te-ai vaccinat

Puține detalii despre vaccinurile din Rusia

Autoritățile ruse nu au precizat însă câte persoane au fost analizate în cadrul acestui studiu efectuat de Centrul Statal de Virologie şi Biotehnologie Vektor, care a dezvoltat şi vaccinul EpiVacCorona.

Sputnik V a fost înregistrat în Rusia în august trecut şi are o eficacitate de 91,6%, potrivit analizelor interimare din faza a III-a a testelor clinice publicate în revista The Lancet. Criticat pentru a fi fost anunţat anul trecut de preşedintele rus, Vladimir Putin, fără să fi trecut toate testele, vaccinul este în prezent înregistrat în 26 de ţări.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Va cumpăra România vaccinul rusesc Sputnik? Răspunsul dat de premierul Florin Cîţu

EpiVacCorona a încheiat testele clinice la sfârşitul lunii septembrie, iar în octombrie anul trecut a fost înregistrat în Rusia.

Eficacitatea acestui vaccin ar fi de 100%, conform Guvernului de la Moscova.

Luni, agenţia oficială TASS a informat că cel de-al doilea vaccin rusesc este eficient şi împotriva tulpinilor sud-africană şi braziliană, fără să ofere detalii.

Rusia a detectat înainte de Anul Nou prezenţa tulpinii britanice la un pacient, care deja a depăşi boala.

Centrul Vektor a izolat tulpina britanică în decembrie anul trecut şi a studiat această variantă de coronavirus.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si