Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Variante de slăbit în cabinetul medicului. Dr. Cătălin Copăescu: „Obezitatea este o boală care afectează oamenii care se luptă cu kilogramele”

Când dietele nu mai dau roade, și greutatea pare să fie inamicul nostru numărul 1, o soluție sunt intervențiile chirurgicale dedicate pierderii kilogramelor. Profesor doctor, Cătălin Copăescu ne va vorbi despre acest subiect.

Redactia Stirile Kanal D,

Variante de slăbit în cabinetul medicului. Dr. Cătălin Copăescu: „Obezitatea este o boală care afectează oamenii care se luptă cu kilogramele”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Când dietele nu mai dau roade, și greutatea pare să fie inamicul nostru numărul 1, o soluție sunt intervențiile chirurgicale dedicate pierderii kilogramelor. Profesor doctor, Cătălin Copăescu ne va vorbi despre acest subiect.”

Prof. Dr. Cătălin Copăescu, medic chirurg: „Vă mulțumesc că-mi oferiți șansa de a discuta despre o temă extrem de importantă, cea legată de obezitate. Obezitatea care este o boală, spun asta pentru că afectează mulți dintre indivizii care se luptă cu kilogramele. Din păcate perspectiva nu este cea morbidă, cea a unei boli. De multe ori există o interpretare care te deplasează din zona de interes medical, nu are suficientă voință, nu știe ce să mănânce, nu se aliniază recomandărilor pe care cei din jur le oferă.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Ce posibilități avem atunci când dietele nu dau niciun rezultat?”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Prof. Dr. Cătălin Copăescu, medic chirurg: „De aceea am făcut legătura cu condiția morbidă de boală.

Când discutăm despre o dietă, care este un tratament pentru excesul ponderal, are rezultate modeste. De asemenea, activitatea fizică are rezultate modeste și atunci când boala progresează trebuie să ne gândim la soluții mai eficiente. Chirurgia este o soluție mult mai eficientă în comparație cu metodele afirmate anterior. Chirurgia bariatrică sau chirurgia metabolică are o experiență de peste 70 de ani. Nu e ceva ce am descoperit anul acesta sau recent.
În lumina acestei perspective știm că există o eficiență importantă pentru aceste metode. Această eficiență este fără precedent, tocmai pentru că există o experiență consistentă de atâtea decade și știm să potrivim bine intervențiile chirurgicale cu cei care au nevoie de ele, și anume pacienții. În plus, tehnologia medicală a evoluat foarte mult și putem să realizăm intervenții chirurgicale care păreau foarte agresive în trecut.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D:   „Ne puteți spune pe scurt despre operația de micșorare a stomacului.

Ce presupune ea?”

Prof. Dr. Cătălin Copăescu, medic chirurg: „Mulți dintre pacienți se gândesc mult până când iau o astfel de decizie, alții se gândesc o perioadă mai scurtă și își doresc o anume intervenție chirurgicală. Poate fi și operația de micșorări de stomac care este intervenția cel mai frecvent utilizată în ultimele decade. Sunt obligatorii pentru că privim din perspectiva impactului pe care excesul ponderal, bolile asociate obezității l-au avut în ultimii ani, de când această boală este cunoscută și prezentă la pacient, apoi ne uităm dacă există alte suferințe.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI