In articol:
VARZĂ MURATĂ. Varză trebuie să fie bine coaptă, îndesată, albă și cu foi subțirele (să-ți fie de folos la sarmale). Iar saramura se pregătește pe cântar: la fiecare 10 litri de apă câte 500 gr de sare grunjoasă, din cea potrivită pentru murături, scrie antenasatelor.ro.
Citeste si: Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!
VARZĂ MURATĂ. Unii mai adaugă sfeclă roșie- și-atunci varza va căpăta o culoare roz, ori boabe de porumb- care vor face varza galbenă-aurie.
VARZĂ MURATĂ.
VARZĂ MURATĂ. Varza se aşează în butoi cu cotorul în sus
VARZĂ MURATĂ. Verzele se așază în butoi numai cu cotorul în sus. Se-apasă bine, se pune un grătar de lemn deasupra, se presează cu două-trei pietre de râu sau de granit și se acoperă cu un șervet mare, curat. Se lasă așa... două zile.
Pregătești în timpul ăsta saramura. Nimic altceva decât apă și sare. Ai grijă să se topească bine sarea, până la ultimul grăuncior. Apoi, când cele două zile s-au împlinit, torni saramura peste verze. Mai potrivești o dată grătarul de lemn și pietrele, ca să fie bine fixate, și pui capacul.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: VIDEO. Cum recunoastem legumele proaspete
VARZĂ MURATĂ. Cum se pritoceşte varza
VARZĂ MURATĂ. În următoarele zile, varza trebuie pritocită... De trei sau patru ori în prima săptămână. Mai întâi iei spuma care s-a făcut, cu spumiera. Apoi, scoți pietrele și grătarul, le speli și le usuci. Ștergi cu o cârpă uscată și pereții și marginea butoiului (până la nivelul moarei). Iei un furtun gros și lung, îl bagi în moare, strecurându-l printre verze, și sufli cu putere în el.