Varza murată. Ideal ar fi că butoiul să fie de stejar. De asemenea, este indicat ca butoiul să aibă o cană de lemn sau de metal, fixată în el.

Varza se lasă aproximativ 15 zile afară, că să o atingă bruma și să se frăgezească.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Varza murată

Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Varza murată. Butoiul de stejar se opărește și se lasă o zi cu apă și 1 kg de var nestins în el, ca să se curețe de impurități. Apoi butoiul se spală în câteva ape clocotite.

Pe fundul butoiului (așezat în pivniță) se presară un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb și câteva felii de gutui.

Citeste si: Murături. Cum se face saramura perfectă. Secretul gospodinelor!

Varza murată

Varza murată. Un lucru de reținut este acela că nu toată varza este potrivită pentru murat.

În plus, dacă folosiți varză murată în special pentru realizarea sarmalelor, trebuie ținut cont că nu toată varză este bună pentru această rețetă. Este recomandat ca varză să fie de toamnă, cu frunza mai fină și mai subțire decât cea de vară. Căpățânile trebuie să fie pline, iar frunzele să fie neatacate de boli sau insecte. Este bine de știut ca varza bună pentru sarmale trebuie să aibă frunzele subțiri și fine, cu nervurile mai mici, căci altfel va va fi foarte greu să rulați umplutura.
De asemenea, căpățâna trebuie să fie complet învelită, frunzele greu de desfăcut. Un truc important la alegerea verzelor pentru murat ține de dimensiunea căpățânilor, care trebuie să aibă cel mult 20 de centimetri în diametru și nu mai puțin de 15 centimetri.

Citeste si: Friptură cu cartofi prăjiţi- combinaţia care îţi distruge sănătatea! Avertismentul doctorilor

Varza murată. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc este legat de vas, pentru ca varza murată să fie reușită. Vasul trebuie să fie dezinfectat inițial cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Astfel, doza recomandată este o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu la un litru de apă, scrie bzi.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si