Varza roșie. Este indicat a se consuma în stare crudă, sub formă de salată sau suc, și murată. Anumite forme de cancer sunt mai rare în rândul populațiilor care consumă varză murată, adică o parte din vitaminele și antioxidanții din varză se păstrează într-un procent semnificativ, în urma murării.

Citeste si: Varza murată. Iată cum se pritoceşte corect pentru a se mura mai bine

Varza roșie

Având multă vitamina C, varza roșie este un adevărat medicament imunostimulator, care ajută la prevenirea răcelilor, infecțiilor bronșice, pulmonare și urinare.

Varza roșie este un adjuvant împotriva mai multor tipuri de cancere, precum cel gastric, uterin, cel de sân, intestinal sau de piele. Studiile făcute arată că o cură cu suc proaspăt de varză roșie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea și chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer, care afectează stomacul, dar și cavitatea bucală. Această acțiune antitumorală se datorează pigmenților și sulforafanilor din varza roșie.

Varza roșie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect

De asemenea, glutamina din varza roșie stimulează refacerea, creșterea și dezvoltarea normală a celulelor.

Varza roșie

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

Varza roșie. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Hawaii, Statele Unite, au evidențiat faptul că unii compuși din varza roșie împiedică transportul colesterolului către vasele de sânge și către țesuturi, scrie stiridecluj.ro.

Citeste si: Salata boeuf. Cea mai bună rețetă. Greșeala pe care o fac mulți când o prepară

Contraindicaţii la consumul de varză roşie Unele persoane pot manifesta o digestie lentă sau flatulenţă după consumul de varză roşie, precum şi în urma altor legume crucifere, cum ar fi broccoli sau conopida. Pentru a evita aceste probleme, se poate găti varza cu usturoi, ceapă sau puţin ghimbir, care contracarează efectele mai puţin plăcute ale verzei.

Persoanele care suferă de hipotiroidism trebuie să evite sau să limiteze consumul de varză roşie deoarece este un aliment goitrogenic, care are capacitatea de a inhiba absorbţia iodului, lucru periculos pentru cei care manifestă carenţă de iod.

De asemenea, este indicat să se evite consumul excesiv de varză roşie pentru că ar putea favoriza formarea pietrelor la rinichi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si