Close sidebar
Close sidebar

Vaslui: Trei preoti, intre care un arhimandrit de la Episcopia Husi, retinuti de DNA pentru santaj dupa ce ar fi pretins bani sau functii pentru promovarea lor in schimbul unor materiale compromitatoare

Trei preoti din judetul Vaslui au fost retinuti, joi, pentru santaj, dupa ce, in ultima jumatate de luna, ar fi pretins bani sau functii pentru promovarea lor, in schimbul unor materiale compromitatoare. Printre fetele bisericesti retinute se afla un arhimandrit de la Episcopia Husi si preotul din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus retinerea pentru 24 de ore a trei preoti din judetul Vaslui, sub acuzatia de santaj, pe motiv ca ar fi pretins functii sau ar fi cerut sume importante de bani pentru a nu dezvalui unele materiale compromitatoare cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Potrivit anchetatorilor, preotul arhimandrit Cristian Jitaru, din cadrul Episcopiei Husilor, ar fi amenintat o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru aceasta din urma, in scopul de a dobandi, in mod injust, atat un folos patrimonial, cat si unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Gheorghe Damian, si preotul paroh al Parohiei Valeni, Razvan Bumbu, care, in intervalul 12- 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta "avansare", se arata in comunicatul DNA.

Cei trei preoti retinuti vor fi prezentati, vineri, la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, scrie news.ro.
 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI