Close sidebar
Close sidebar

Veste buna pentru absolventii de facultate! De acum nu vor mai sta acasa cu diploma in vitrina

Angajatorii care ii vor primi la munca, ca stagiari, pe absolventii de facultati vor primi lunar din partea statului o subventie aproape dublata, de la 750 lei astazi la 1.350 de lei, pe perioada derularii contractului de stagiu. Limita va fi majorata de Guvern, iar banii vor fi alocati din bugetul asigurarilor pentru somaj sau din fonduri europene nerambursabile, scrie Profit.ro.


DISTRIBUIE
acest articol

Masura este pregatita la nivelul Guvernului si urmeaza sa fie avizata, pentru a fi aplicata.

"in conditiile in care perioadele de stagii reprezinta un element esential pentru ca toti tinerii sub varsta de 25 de ani sa primeasca o oferta de buna calitate de obtinere a unui loc de munca, de continuare a educatiei, de intrare in ucenicie sau de efectuare a unui stagiu, intr-un interval de 4 luni de la intrarea in somaj sau de la momentul in care nu mai urmeaza o forma de invatamant formal, se impune modificarea legislatiei nationale in vigoare privind adoptarea unor masuri stimulatorii care trebuie sa joace un rol fundamental in punerea in aplicare a sistemelor de garantii pentru tineret", arata Guvernul.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

Argumentul principal este ca sumele acordate astazi angajatorilor pentru incheierea contractelor de stagiu sunt foarte mici raportate la salariile practicate pe piata muncii pentru forta de munca inalt calificata.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI