Close sidebar
Close sidebar

Veste buna pentru bugetari. De la 1 ianuarie urmeaza sa primeasca un spor nou la salariu. Cine se incadreaza si cum poti sa il obti?

O veste buna vine de Guvern si este adresata salariatilor din sistemul bugetar. Din 2018, cei din administratia publica a caror activitate presupune factori de risc urmeaza sa fie compensati financiar cu suplimente de pana la 15% din salariul de baza.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noul proiect de lege publicat de Ministerul Dezvoltarii spune ca sporurile pot ajunge pana al 75% din salariul de baza, dar asta pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase.

Categoriile de angajati care beneficiaza cel mai mult de acest proiect sunt cei care lucreaza in institutiile publice sanitar-veterinare si pentru siguranta animalelor. Un alt exemplu este al personalului de la medicinala legala care intra in contact direct cu bolnavii de TBC. Acestia vor primi sporuri de pana la 75% din salariul de baza.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pentru conditii de munca vatamatoare sau periculoase, angajatii vor primi sporuri de pana la 35%. Aici se incadreaza cei care isi desfasoara activitatea in locuri unde functioneaza instalatii de inalta frecventa sau statii de bruiaj.

Si cei care muncesc in localitati situate la altitudine sau in conditii de radiatii pot primi sporuri de pana la 20%.

Mai pe scurt, angajatii care sunt expusi anumitor factori de risc urmeaza sa primeasca sporuri cuprinse intre 5% si 75% din salariul de baza. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI