"Ni s-a propus o crestere a salariilor in medie cu 10%, dar cam la calendele grecesti, adica peste un an, un an si ceva, cu amendamentele ca toate vor fi de acum croite, aranjate si va fi data o ordonanta de urgenta. Arhitectura salariilor va urmari intru catva ceea ce s-a materializat la sanatate", a spus Hadar, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca sindicatele nu sunt de acord cu aceasta propunere si ca marti, 24 mai, va avea loc o noua runda de discutii, "cu bugetul in fata".



Vineri, sindicatele din invatamant s-au intalnit la Palatul Victoria cu premierul Dacian Ciolos, cu vicepremierul Vasile Dincu, cu ministrul Educatiei, Adrian Curaj, si cu cel al Muncii, Dragos Paslaru, pentru a discuta pe tema salarizarii bugetarilor.

Reprezentantii sindicatelor au avut marti, 17 mai, o intalnire cu ministrul Muncii, Dragos Pislaru, pentru consultari referitoare la OUG privind salarizarea personalului bugetar.

Invatamantul superior romanesc nu primeste cresteri salariale in urma modificarilor care vor fi aduse sistemului de salarizare in sectorul bugetar, iar reprezentantii acestui sector afirma ca nu isi asuma proiectul de act normativ in acest sens si ca vor decide in zilele urmatoare cum vor reactiona, a spus Hadar, dupa discutiile de marti.

In acest context, 15.000 de salariati din invatamant vor porni, pe 1 iunie, intr-un mars de protest din fata Guvernului Romaniei catre Palatul Cotroceni, incepand cu ora 11,00, a anuntat, pe 19 mai, intr-un comunicat de presa, Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si