Close sidebar
Close sidebar

Veste excelentă pentru sute de mii de români. Klaus Iohannis a semnat legea

Klaus Iohannis a promulgat pe 2 iulie, respectiv 3 iulie, legile de debirocratizare iniţiate de USR: Legea 102/2020 şi Legea 108/2020.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Prima dintre ele prevede că orice român va putea în sfârşit să-şi deschidă a doua firmă fără să trebuiască să pună o rudă cu 0.01% în firmă. Legea respectivă elimină obligaţia de a cere permisiunea vecinilor pentru a avea adresa de corespondenţă a firmei într-o locaţie în care nu va exista activitate economică. Se elimină şi nevoia de a face delimitări pe camere pentru sediul social.

Citeste si: Orban, în fața Parlamentului: „ Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm”- VIDEO

Legea USR 108/2020 elimină aproape un milion de hârtii inutile şi economiseşte tot atâtea drumuri. În prezent, antreprenorii trebuie să depună fie la registrul comerţului în persoană, fie în faţa unui notar, o declaraţie prin care identifică beneficiarii reali ai firmei. Aceasta este o obligaţie anuală, indiferent dacă există sau nu schimbări în componenţa firmei. Neîndeplinirea acestei obligaţii poate atrage sancţiunea unei amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. USR a eliminat obligativitatea declaraţiei anuale dacă nu intervin modificări în componenţa firmei.

Nu declarăm anual că nu s-a schimbat nimic. De asemenea, dispare această obligaţie în cazurile unde statul cunoaşte deja tot acţionariatul, cum este cazul la firmele compuse exclusiv din persoane fizice.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iohannis: „Criza traversată a avut un impact puternic asupra profesiilor liberale”

În România sunt înregistrate aproape un milion de companii, iar aproape 99% din ele sunt SRL-uri. Dintre acestea, 62% (puţin peste 600.000), sunt SRL-uri cu asociat unic persoană fizică, care în mod firesc este beneficiarul real al firmei, scrie capital.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis vine în sprijinul educației online! Fiecare elev va avea „la cerere” laptop sau tabletă. Legea promulgată azi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI