Close sidebar
Close sidebar

Vesti bune pentru romani! Serviciile de stomatologie ar putea fi incluse in sistemul de decontare!

Un proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica si care va ajunge pe masa guvernului prevede ca unele servicii dentare sa fie decontate de casele de sanatate. De acestea pot beneficia chiar si persoanele neasigurate, cu precizarea ca in cazul lor va fi vorba de un pachet minimal.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform proiectului, ar fi trei posibilitati de decontare: pentru copii (gratis); pentru adulti (peste 18 ani, cu procent de decontare intre 60 si 100%) si pentru beneficiarii unor legi speciale (decontare integrala).

Consultatia gratuita se acorda o data pe an pentru adulti, in timp ce copiii beneficiaza de doua astfel de consultatii pe an, se mai specifica in proiect.

In pachetul de servicii decontate sunt incluse tratarea cariilor simple, obturatia dintelui dupa diverse tratamente, pansamentele calmante, extractia dintilor cu anestezie, diverse proteze, aparate si dispozitive utilizate in tratamentul malformatiilor congenitale, reparatii si reconstructii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Pentru persoanele neasigurate in sistemul public de sanatate pachetul de servicii este mai redus, in general axat pe urgente si reparatii/intretinere.

 

Sursa: Realitatea

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI