Directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că vor exista rute din Constanţa către Timişoara, Cluj, Oradea şi Iaşi, din 27 aprilie 2017, pentru primele două frecvenţa urmând să fie de două curse pe săptămână, iar pentru celalte de o cursă pe săptămână.

Cel mai ieftin bilet pentru aceste curse este de 90 de lei.

“Preţurile încep de la 90 de lei pe cursele interne.

Tariful include, pe lângă transportul între Constanţa şi aceste rute, un sandviş, băuturi răcoritoare şi un bagaj până la 32 de kilograme”, a explicat directorul comercial.

El a precizat că tot de anul viitor, din 27 aprilie, vor fi introduse curse între Constanţa şi Roma, Paris, Stuttgart şi Bruxelles.

Din punct de vedere al rutelor externe, pe lângă Milano şi Atena, existente deja, vom asigura o legătură între Constanţa şi Roma, Paris, Stuttgart şi Bruxelles. Stuttgart şi Bruxelles sunt încă în aşteptare, fiind condiţionate de negocierile pe care le avem cu turoperatorii din Germania şi Belgia”, a explicat Tudor Constantinescu.

La rândul său, directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru, a declarat, în conferinţa de presă, că începând de anul viitor compania pe care o conduce va avea o bază pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu şi va introduce de aici opt zboruri, dintre care patru curse interne şi patru externe.


“Avem ideea să poziţionăm un avion la începutul primăverii, mai exact în aprilie 2017, care să efectueze atât curse interne, cât şi curse externe. Ne interesează să îi ajutăm pe români să conecteze litoralul. Avem această problemă care va mai dura cu infrastructura, care va afecta turismul intern şi în special turismul extern.(...) Vom avea un avion care va fi bazat aici, vom avea o bază tehnică, bază cu personal navigant.
Sperăm că acest prim pas pe care îl vom fce din primăvara anului viitor să conducă şi la o creştere atât a numărului de curse, care implicit va duce şi la o creştere a numărului de persoane din cadrul Blue Air care vor fi detaşate să lucreze aici”
, a afirmat directorul general al Blue Air.

El a menţionat că prin aceste curse externe va creşte numărul turiştilor străini în România.

“România este o ţară sigură. Turiştii externi, cel puţin cei din vestul Europei, nu mai călătoresc pentru vacanţe în Egipt, începând din toamna anului trecut. În momentul de faţă, Turcia este cu semn de întrebare, au fost probleme şi în Grecia din cauza crizei financiare pe care au avut-o. Sperăm că vom reuşi să creştem numărul turiştilor străini care ar trebui să vină din nou să descopere România”
, a explicat Gheorghe Răcaru.

Preşedintele Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, Corina Martin, a afirmat, la conferinţa de presă, că aceste curse vor duce la o creştere a circulaţiei turistice între litoral, Delta Dunării, Moldova, Crişana şi Banat, fiind cea mai bună veste pentru litoralul românesc din ultimii 20 de ani.

“Începând din toamna 2015, am reluat negocierile cu compania Tarom şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România.
Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar mă bucură mult că proiectul nostru se finalizează cu succes, tot cu o companie românească. Mulţumim Blue Air pentru atitudinea de partener de încredere pentru promovarea destinaţiilor turistice româneşti, alături de membrii FAPT. Obiectivul pe care ni l-am asumat la Federaţie este atins azi, când anunţăm că vom reuşi să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Moldova, Crişana şi Banat. Pentru litoral, este cea mai bună veste din ultimii 20 ani, iar pentru turismul românesc şi România înregistrăm astăzi un succes major
”, a mai spus Corina Martin.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si