Close sidebar
Close sidebar

Vești bune: Transalpina s-a redeschis miercuri, 16 iunie. Se circulă cu anumite restricții

Începând cu data de 16 iunie 2021, miercuri, se reia circulația pe Transalpina, după ce șoseaua a fost deszăpezită. Află care sunt restricțiile de circulație din zonă.

Andreea Bolocan,

Transalpina a fost redeschisă circulației rutiere [Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Utilajele speciale au reușit în sfârșit să deszăpezească cel mai lung și înalt drum rutier din România (Transalpina). Așadar, începând de miercuri, 16 iunie 2021, pe drum pot circula și mașinile, însă doar pe parcursul zilei.

„În data de 16.06.2021 ora 13.00 a fost redeschis traficul rutier pe Dn7A (Transalpina) între localitățile Voineasa – Ranca, între orele 07.00-21.00, pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mică de 3.5t. Între orele 21.00-07.00 traficul rutier este închis”, au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Citeste si: Cele mai frumoase locuri din România pe care le poți vizita în concediu

Șoseaua a fost închisă încă din toamna anului trecut

Conform prefectului de Gorj, pe acest drum au fost efectuate și ultimele pregătiri care țin de siguranța rutieră, iar circulația șoferilor nu mai prezintă un risc, șoseaua fiind închisă încă din luna octombire a anului 2020.

Spre surprinderea tuturor, Transalpina a fost deschisă relativ repede deoarece deschiderea circulației rutiere pe acest drum era anunțată inițial la sfârșitul acestei luni.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

DN7A [Sursa foto: Captură YouTube]

Zăpada de pe Transalpina depășea 4 metri

Cantitățile mari de zăpadă depuse pe carosabil care în unele zone depășeau 4 metri, i-au determinat pe cei de la Compania Naționala de Autostrăzi și Infrastructura Rutieră să aproximeze curățarea carosabilului pe 1 iulie.

Citeste si: ZĂPADĂ DE ȘASE METRI PE TRANSFĂGĂRĂȘAN

Forțați și de vizitele inopinate ale prefectului de Gorj în zonă pentru a vedea stadiul lucrărilor de deszăpezire, angajații de la Secția de Drumuri Naționale din Târgu-Jiu au mărit ritmul de lucru.

Transalpina în anul 2020 [Sursa foto: Captură YouTube]

Astfel s-a ajuns ca verificarea tehnică a șoselei care implică și montarea elementelor de siguranță și semnalizarea corespunzătoare să fie gata cu doua săptămâni înainte, într-un timp aproape record. Pe drum se poate deja circula în siguranță, însă abia mâine, 17 iunie 2021, o comisie a CNAIR va da drumul oficial la traficul rutier. Drumul a fost închis anul trecut în luna octombrie.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI