Un comerț ilegal, la portbagaj, dar atât de împământenit în obiceiurile românilor încât a devenit normalitate. Așa s-ar descrie o vânzare de parfumuri mai ieftine decât în magazine. Unele sunt originale, altele, însă, sunt replici, recunoaște chiar unul dintre băieții care le comercializează la negru.

Parfumuri la portbagaj- vândute ca pâinea caldă

Larisa Rațiu, reporter Kanal D ne aduce mai multe informații.

„- Duminica, acum, e un târg la Vitan, se găsesc prin târg la Vitan pe acolo.

- Și la ei le aduc originale în târg?

- Sunt și, și. Găsiți și ne-originale și originale”, așa sună o conversație cu unul dintre comercianții parfumurilor vândute la negru.

Citește și: VIDEO- Fructele românești- mai scumpe din cauza vremii

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Trufandalele, marfă de muzeu

Iar de clienți nu duce nimeni lipsa. Și la o simplă căutare pe telefon, găsim zeci, chiar sute de oferte pentru parfumuri, inclusiv de nișă.

Citește și: VIDEO- Viceprimar din Caraș-Severin, ridicat de Interpol. Era dat în urmărire generală în SUA

Polițiștii au intervenit în comercializarea parfumurilor la negru

Recent, polițiștii de la Criminalitate Economică au descins la 9 locații din București și Ilfov, la o firmă care vindea în mediul online astfel de parfumuri contrafăcute, cu nume de branduri notorii.

Au fost ridicate 1.800 de sticle, având valoarea de peste 700 de mii de lei.

Citește și: VIDEO- Telemeaua de Sibiu- aliment de lux pe mesele românilor

Există, însă, și parfumerii legale, care și-au fidelizat clientela prin prețuri mici și calitate ridicată. De exemplu, la această insulă din mall se vând parfumuri cu esențe puternice, care persistă până la 12 ore. Prețul e accesibil, lucru care atrage tot mai mulți oameni.

„Dacă vorbim despre un parfum de 400 de lei, original, la noi parfumul de 100 de ml e numai 115 lei. Menținem prețul scăzut pentru că nu am investit în ambalaje, avem aceeași sticlă de parfum ”, spune un comerciant de la o parfumerie. 

Citește și: Scapă de marfa nevândută cu promoții

Această parfumerie este pe piața din România de 18 ani. Esențele sunt în mare parte franțuzești și sunt acreditate atât de Ministerul Sănătății cât și de Asociația Internațională a parfumurilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si