„Tatăl a rămas în Ucraina. Toți bărbațîi noștri între 16 și 60 de ani rămân acolo că să apare pământul, țara și casele noastre. Niciunul dintre noi nu vrea război! Nu vrem decât să ne apărăm patria și casa!”

Pentru puiul blond cu ochii albaștri care abia descoperă lumea, Irena și-a făcut curaj să lase tot în urmă. De dragul băiețelului său, această mamă ucraineancă încearcă să-și înece lacrimile.

În timp ce micuțul pare să nu înțeleagă ce îi întristează mama, aceasta retrăiește clipele care au făcut-o să ia decizia cea grea.

„Nu știu ce voi face mai departe. Nu mai pot!”

„Au început să ne bombardeze și nu am avut altă soluție decât să plecăm, iar soții noștri au rămas acolo să apere țara. Nu știu ce voi face mai departe. Nu mai pot!”

Venită direct din Harkov, această femeia a văzut iadul cu ochii. Pentru că au cetățenie azeră atât ea cât și soțul au putut părăsi împreună Ucraina.

„Acolo a început războiul. Joi pe la ora 5 dimineața au început bombardamentele. Familia mea, o fetiță, doi băieți și soțul meu, toți dormeam și am auzit o bubuitură. Am auzit că bombardează.”

Citeste si: Bebeluși ucraineni născuți pe pământ românesc. Unul dintre ei s-a născut în tabăra pentru refugiați

Însă momentul care avea să o marcheze pe viață abia urma să se întâmple

„A fost înfiorător. A doua zi am ieșit să cumpărăm pâine și apă și am văzut un cadavru. A fost ceva de nedescris. Nu am cuvinte să exprim, mi se face rău când îmi amintesc.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oksana a fugit din Kiev, alături de cel mai bun preten al său.

„Am trecut repede cu animalul. Ne-au ajutat și am trecut repede. Ne-au oferit hrană și tot ce aveam nevoie și ne-au așteptat foarte bine.După ce am trecut granița, am primit o masă caldă și tot ce aveam nevoie.”

Citeste si: Mamele din Polonia au lăsat pe peronul unei gări cărucioare pentru mamele ucrainence care vin cu copii în brațe. Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare

 

Omul de afaceri Ștefan Mandachi și-a transformat hotelul din Bucovina în centru pentru refugiați

În ajutorul tuturor acești oameni a sărit afaceristul român Ștefan Mandachi care și-a transformat hotelul său din Bucovina în centru pentru refugiați.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ștefan Mandachi: „Pe 24, în primul minut când am aflat că începe războiul, m-am oferit să ofer hotelul și restaurantele să adăpostesc refugiații. Mă așteptam să fie mult mai puțini, inițial a venit o familie de 4 persoane, au mai venit 7, i-am băgat într-o altă cameră, iar apoi 40.

Am fost forțat să deschid salonul de eveniment mare, apoi și acest salon de evenimente, iar de atunci sunt între 200-250 de oameni.”

Citeste si: Criză umanitară în Ucraina. Oamenii nu mai au mâncare, haine sau medicamente. În urma negocierilor urmează să fie asigurate culoare umanitare

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si