Simona a cheltuit peste 150.000 de euro ca să-și construiască locuința visurilor. Deși încă mai plătește rate la bancă, femeia este fericită pentru că a scăpat de chirie și de vecinii gălăgioși de la bloc.

Ani de zile pentru a avea propria casă

Teo Argint, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Aceasta este casa, am construit-o în urmă cu 5 ani, prin două credite de nevoi personale. Are 125 de metri utili, sus avem două dormitoare și-o baie. Jos bucătăria, livingul și încă o baie. Ai mei n-au avut posibilitatea să-mi cumpere o locuință și probabil, în mintea mea, de acolo a plecat totul. M-am angajat foarte devreme. M-am gândit că mai bine plătim rată la bancă decât chirie. Noi ne gândeam că o să strângem bani și o să ne mutăm probabil în 10 ani, așa ne-am făcut noi planul. Dar o dată ce te apuci, nu mai cheltui bani pe alte prostii, nu te mai duci în așa multe concedii”, a explicat Simona.

Citește și: Clotilde Armand, nouă ședință a Consiliului Local pentru adoptarea bugetului pe 2023. „Trebuie să luptăm pentru absolut orice aici în Consiliul Local”

Ca să-și poată permite casa, s-a mutat, însă, la țară, în comuna Mischii din Dolj.

Tânăra are în plan să-și extindă locuința, ca s-o lase moștenire copiilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Mi-a oferit siguranța mea și să știu că ai mei copii o să aibă ceva de pe urma mea”.

Citește și: Cum fură statul când îți vinzi mașina sau casa?

De altfel, cererea de locuințe a crescut, iar asta se vede și în statistici. În ultimii 30 de ani, s-a construit aproape un sfert din numărul total de case sau apartamente din România. 

Suntem codași la vârsta obținerii unei locuințe

Totuși, deși țara noastră are cel mai mare procent de proprietari de locuințe din Europa, vârsta la care obținem casa visată este printre cele mai înaintate de pe continent.

Citește și: Averea privată a regelui Charles al III-lea, estimată la 1,8 miliarde de lire sterline

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un român devine proprietar, în medie, la 36 de ani, în urma noastră fiind doar spaniolii și cehii, care își construiesc sau își cumpără case la peste 41 de ani. 
Cei mai rapizi sunt însă belgienii, la 27 de ani, urmați îndeaproape de finlandezi, austrieci și francezi. 

Citește și: VIDEO- Taxă nouă pe litoral. Cât vor avea de plătit turiștii care vor merge în vacanță în Mamaia

Când vine vorba despre mărimea spațiului de locuit, românii sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană. În timp ce media țărilor europene este de 49 de metri pătrați, noi locuim în apartamente sau locuințe mici, de 28 de metri pătrați. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si