Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Albine pe acoperișul blocului, afacere cu fonduri europene

Stupii de albine sunt amplasati, mai nou, si pe acoperisul unui de bloc din inima Capitalei. Este o practica des intalnita in Occident, pe care au imprumutat-o cativa tineri ambitiosi, membri ai unei asociatii civice.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe acoperisul unei cladiri de birouri de langa parcul Cismigiu, si-au gasit loc 7 stupi, ceea ce inseamna doua milioane de albine.

Proiectul, adus in Romania de Alex Oprita de la asociatia Initziativa Cismigiu, face parte dintr-un plan de ecologizare urbana si este finantat din fonduri europene.

Alex Oprita, initiator proiect: Lumea a fost destul de reticenta si infricosata de acest subiect, al albinelor in mediul urban, desi ele exista si intr-un mod mai putin controlat!

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Practica este des intalnita in strainatate. De exemplu, pe acoperisul Catedralei Notre Dame locuiesc, de peste 6 ani, 200.000 de albine, care au supravietuit si incendiului!

De asemenea, in Peninsula Scandinava, s-a construit o autostrada urbana a albinelor- sunt stupi amplasati pe acoperisurile cladirilor. De cele din Cismigiu are grija in fiecare zi un apicultor care s-a alaturat proiectului!

Va intrebati cum supravietuiesc albinele in jungla urbana?

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Albinele zboara pe o distanta de 5-6 km in cautare de resurse. Apoi, la intoarcere, niciodata nu vor veni pe un drum drept, ci pe un culoar pe care si-l aleg in functie de repere. De pilda, acoperisul unei case sau acel copac.

Cifrele oficiale arata ca, anul trecut, in Romania, existau 17 milioane de stupi. Sunt produse 250.000 de tone de miere anual.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI