”- Ce ţi-au zis aici?
- Nimic! Să aştept”

Aşa îşi explică bărbatul din Galați prezența în afara zonei de izolare. Este șofer și de obicei face curse pe ruta Otopeni – Galați. În ultimele zile a transportat mai multe persoane venite din Italia, iar aseară a sunat la 112 pentru că se simțea rău de câteva zile. 

Citeste si: Alertă la Galați: Trei persoane cu suspiciune de coronavirus, internate în spitale

După ce operatorii 112 au aflat că a intrat în contact cu persoane sosite din zonele cu risc au hotărât să fie dus la spitalul de boli infecțioase .

Aici i s au făcut investigații și s-a decis să rămână internat. Însă, pe parcursul nopții, bărbatul a ieșit din salonul de izolare și a mers în față spitalului.

-” Ţi-au luat sânge, ţi-au luat ceva?
- Mi-au luat o analiză din nas şi din gură. Atât!”

Citeste si: Bilanț negru: Încă 47 de decese provocate de coronavirus în China. 427 de noi cazuri de îmbolnăvire confirmate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Contactat de o echipă a Știrilor Kanal D, pacientul a spus că la mijloc ar fi vorba despre o neînțelgere și că nu se aștepta să fie adus la secția de boli infecțioase: ”De 3 zile mă simt cam rău.

Am gripă, tuşesc. Soţia a văzut că nu-mi trece şi a zis să sunăm la salvare. Am sunat, eu am crezut că mă duce la judeţean, nu la infecţioase. Şi... la un moment dat, poliţia a întrebat-o pe soţie unde muncesc. A zis că fac curse Otopeni şi de aici s-a interpretat altceva”.

Mai grav este că pacientul a început să devină recalcitrant în momentul în care a auzit că trebuie să rămână internat.

”La început am putut obține relații despre dânsul pentru ca ulterior să devină deosebit de agitat. L-am lăsat în camera de internări, s-a încercat la un moment dat să fie dus către pavilionul de izolare”, spune Mihaela Debita, manager Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Galaţi.

Depășiți de situație, reprezentanții spitalului au chemat poliția și jandarmii pentru a-l calma pe bărbat, care a înțeles într-un final că trebuie să rămână. I-au fost prelevate probe care în această dimineață au fost trimise către Matei Bals. Acum, bărbatul va trebui să dea explicații pentru gestul său în fața autorităților.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a urcat evaluarea riscului provocat la nivel global de coronavirus la ”foarte ridicat”

Măsurile de precauţie sunt extrem de importante acum, mai ales că, până în momentul de față, virusul rămâne o necunoscută. Trei persoane din China şi una din Japonia s-au reinfectat. Medicii de la noi nu știu încă, dacă asta s-ar putea întâmpla și cu pacientul 1 din România, respectiv bărbatul din Gorj.

În Capitală, speriați de epidemia de gripă sezonieră şi de coronavirus, autorităţile au cumpărat mai multe dispozitive speciale pentru dezinfecţia autobuzelor și tramvaielor.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În mai puţin de un minut, fiecare vehicul este curăţat. Urmează 15 minute în care se aeriseşte şi apoi poate intra pe traseu. Operaţiunea va fi repetată în fiecare noapte, cu toate cele 1.500 de autobuze, tramvaie şi troleibuze.

Citeste si: Ultima oră! Ultimul test al românului infectat cu coronavirus a ieșit negativ

Până astăzi, în țara noastră 3 persoane au fost confirmate cu coronavirus, alte 52 de persoane se află în carantină, iar aproape 9.000 de oameni sunt monitorizați la domiciliu- potrivit statisticii furnizate la ora 11:00 de către Comitetul de urgenţă.

În ultimele 24 de ore au existat 135 de apeluri la 112 și alte 2.500 la linia verde.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si