Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Amatofobia sau teama de praf. Cum scăpăm de această fobie?

Teama de praf este tot mai prezentă în viața oamenilor. Cum scăpăm de amatofobie?

Redactia Stirile Kanal D,

Amatofobia, cum scăpăm de această frică [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fie că o cunoaștem sau nu, amatofobia este tot mai prezentă în viața noastră. Vorbim mai exact de teama de praf, o fobie care este dezvoltată mai ales de către persoanele care locuiesc în zone predispuse la acest disconfort, a transmis Simona Pătruleasa.

Cum scăpăm de această fobie?

Amatofobia este de fapt un disconfort pe care îl resimțim în special în zonele cu mult praf, cum ar fi marile orașe, sau locurile în care sunt șantiere. De aici până la teama excesivă nu e cale lunga, iar multe persoane ajung să dezvolte o astfel de fobie.

Într-adevăr, astfel de temeri pot fi catalogate ca niște fobii și care de multe ori au dedesubt, un substrat care e legat de atacuri de panică, adică persoana nu își permite la nivel, de cele mai multe ori inconștient, să simtă acele frici intense și le proiectează într-o altă

formă în exteriorul său, a declarat Valentina Șimon, psihoterapeut.

Alții în schimb sunt de părere că această frică vine dintr-o exagerare a persoanelor obsedate de curățenie.

Având în vedere ca praful e peste tot trebuie să te obișnuiești și să treci mai departe că viața trebuie trăită chiar dacă e praf s au nu, a spus un român.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cei care simt ca au simptomele acestei fobii ar trebui însă să se adreseze unui specialist.

Pentru a vorbi de un diagnostic este nevoie ca simptomul sa se mențină cel puțin câteva săptămâni, dar ca psihoterapeut aș recomanda ca persoana să vină și să lucreze cu sine și cu stările ei într-un proces de psihoterapie.

Acolo unde persoana este copil, părintii este bine să se semnaleze și să pună în discuție aceste frici, a declarat Valentina Șimon, psihoterapeut.

Specialiștii spun că acest tip de fobie a devenit tot mai prezent în viața noastră, mai ales după perioada pandemiei, când oamenii au dezvoltat și teama de microbi. Exista tratamente pentru fiecare fobie, dar este nevoie de răbdare și puțin curaj din partea persoanelor care suferă de acestea.

Citește și: VIDEO- Cum scăpăm de nomofobie? Specialiștii ne recomandă să reducem treptat folosirea telefonului mobil

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI