O porțiune de aproximativ 50 de metri dintr-un dig de apărare a râului Crasna a fost distrusă, iar zeci de echipaje au intervenit de urgență pentru a reface zona de apărare.

"Noi ne-am mobilizat, am adus utilaje, am adus nicip, am mobilizat populația ca sa incepe lucrrile de reparare a digului in timp cel mai scurt. Exista pericolul ca daca mai vin precipitatii, cum se preconizeaza, o sa avem probleme", spune primarul localităţii.

Încă de sâmbătă, echipajele lucrează la foc continuu ca să îi apere pe locuitorii din două comune de un dezastru. Inundaţiile deja le-au creat probleme săptămâna aceasta, dar ruperea digului care apără localităţile lor ar fi un adevărat dezastru.

Citeste si: VIDEO-Inundațiile din Satu Mare. Dimensiunea dezastrului văzută de sus

Echipajele de interventie la dig au amplasat saci cu nisip, dar, din cauza avertizărilor meteo de ploi, inca exista un risc destul de mare ca apa sa ajungă iar in casele oamenilor.
La fata locului, au fost chemati si cei de la Apele Române Satu Mare.

Oamenii își plâng amarul

Tot in județul Satu Mare, acolo unde au fost inundatii catastrofale oamenii își plâng amarul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De jos, dintre noroaiele lăsate de potop, situația e și mai dramatică: unele locuințe s-au dărâmat în urma șuvoaielor.

Distrusă este și locuința acestei femei: apa i-a ajuns până la geam- iar pereții uzi (TC 01:17) și crăpați sunt dovada că nu mai are ce salva. Acum, se întreabă unde va locui:

"Mă duc să stau la sora mea să dorm, până vedem ce e cu casa, cade înăuntru, nu putem să stăm.

Toată e udă", spune femeia.

Citeste si: VIDEO- Cea mai puternică viitură din ultimii 20 de ani, în Satu Mare

Altă locuință din satul Rătești, același haos.

Acest tânăr, care a primit cadou o mașină de la părinți, nici n-a apucat să se bucure de ea. Apa a inundat-o cu totul.

"Masina a fost plina cu apa pana aici. Speram sa mearga, sa functioneze dupa ce se usuca, dupa ce o spalam", spune tânărul.

De parcă drama de a fi rămas sub cerul liber nu era de ajuns, oamenii nu mai au de niciunele în ogradă- peste 1000 de animale din fermele lor au pierit, luate de ape.

"Nici n-am putut sa salvam gainile, gastile, puii, ratele. Totul a murit. N-am putut sa salvam nimic. Am salvat doar copiii din apa", afirmă o femeie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si