"Transformă orice desert în adevărată operă de artă! Este povestea unui tânăr moldovean care a devenit vedetă la nivel mondial pentru figurinele pe care le creează din marțipan și pastă de zahăr. Succesul l-a purtat până în Regatul Unit, acolo unde s-a stabilit și și-a deschis o școală de cofetari", a transmis Simona Pătruleasa.

Arta poate fi dulce

Dionis Iarovoi este un nume sonor în industria deserturilor.

Tânărul s-a făcut cunoscut în toată lumea pentru figurinele comestibile extrem de realiste pe care le creează din marțipan sau pastă de zahăr. Este invitat să își prezinte lucrările la marile evenimente de profil și specialiștii din industria ajung la el ca să îi învețe tehnicile.

"Cu cât mai greu și mai complicat, cu atât mai mult îmi place. Vă spun sincer nici mâncare nu îmi trebuie. Fac un dragon ceva, mare, zile întregi pot să nu mănânc și să nu dorm. Am muzică și eu și atât", a declarat Dionis Iarovoi.

Până la succesul de acum, tânărul a avut însă mult de muncit și a făcut sacrificii uriașe.

"Din copilărie jucăria mea preferată a fost plastelina. Eram 4 copii și doar cu mama și nu ne puteam permite atâtea jucării și eu când voiam jucărie mi-o modelam singur. Niciodată nu m-aș fi gândit că asta va fi profesia mea", a declarat Dionis Iarovoi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dionis este originar din Republica Moldova. De acolo a pornit în lume ca să își caute o meserie, să-și asigure un trai mai bun.

"Am fost nevoit sa plec peste hotare din Moldova ca să îmi găsesc un job și primul lucru pe care l-am găsit a fost artist în modelare. Nu am știut despre asta, am intrat pe site, am vazut figurine pe torturi și am zis eu aș putea, aveam nevoie de bani. M-am dus, am pus mâna pe zahar și am zis că asta e a mea", a declarat Dionis Iarovoi.

Tânărul a lucrat și în Moscova, iar apoi s-a mutat în Marea Britanie, acolo unde și-a deschis o academie de profil. Zilele acestea Dionis și-a dezvăluit secretele și pentru cofetarii din România. Cursanți din întreaga țară au ajuns la workshop.

"Tot ce am învățat astăzi au fost niște lucruri extraordinare, noi, tehnici pe care nu le-am mai întâlnit până astăzi și abia aștept să le pun în practica în cofetăria mea", a declarat Dionis Iarovoi.

Pentru realizarea unei astfel de figurine realiste, cursanții lucrează chiar și o zi întreagă. Rezultatul este însă spectaculos, dar și gustos.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024: Cele mai importante tradiții și obiceiuri românești pe care trebuie să le respectăm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si