Faceți cunoștință cu Victor Alexandru, omul care a ajuns până la președinte ca să-și ceară dreptatea, după ce, spune el, autoritățile locale i-au luat până si dreptul la nevoile esențiale.

Autoritățile i-au confiscat toaleta

Bărbatul și-a găsit singur soluția la problema arzătoare care nu mai suferea amânare, pentru că întregul sistem de canalizare este distrus, iar Direcția de Sănătate Publică i-a interzis să mai tragă apa la baie.

Așa că a închiriat, și mai apoi a cumparat, cu 5000 de lei o toaletă eco, pe care a amplasat-o în vecinătatea blocului, asta numai după ce, spune el ar fi cerut de nenumărate ori obținerea unei autorizații.

Cinci zile a răsuflat ușurat, iar în a șasea s-a trezit cu poliția la ușa wc-ului.

"Practic, el nu a dispărut, el a fost subtilizat să spunem, de către autoritățile publice locale. Au venit în forță și l-au ridicat." 

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Tânărul din Vâlcea care readuce la viață casele vechi

Odată cu toaleta ecologică, poliția locală i-a ridicat și dreptul de a-și face nevoile, ba i-au mai dat și o amendă, așa ca să știe că treaba e.. serioasă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Dincolo de ridicolul situației avem în față radiografia fidelă a modului în care merg lucrurile la noi. De 20 de ani, conductele ar fi defecte şi la subsolul blocului au fost mereu scurgeri. Un Dorel plătit de locatari cu bani grei ca să repare defecţiunea a făcut treabă de mântuială şi apoi a dispărut.

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Laptele de măgăriță, afacere și medicament

Astăzi, omul este determinat să-și recupereze tronul, așa că pleacă să se întâlnească cu polițiștii pe care i-a acuzat de furt.

Cu teancurile de hârtii în brațe, bărbatul își încearcă norocul și la primărie. 

La scurt timp după episodul toaletei ecologice au început lucrări la partea de canalizare

Edilul arată cu degetul către asociațiile de locatari, care nu s-au gospodarit în atâta amar de vreme. Și totuși oamenii ar fi putut cere ajutorul primariei ca sa rezolve situația rețelei de canalizare, dar cine să o facă și cine să știe de asta?

"Nu s-a rezolvat nimic. Dar ce să se rezolve? O administrație ca să poată să intervină pe o proprietate privată are nevoie de o anumită documentație pentru a accesa fonduri europene. Da, dar oamenii aceia poate că nici nu știau că există posibilitatea asta de a accesa fonduri europene."

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Autoritățile din Botoșani au investit 18 milioane de euro într-un patinoar de curling, un sport necunoscut în România

Ne întoarcem în teren, la blocurile cu princina, unde zeci de familii nu au parte de un sistem de canalizare funcțional, motiv pentru care beciurile au fost transformate în fose septice.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Oamenii de aici spun că instalația canalizării blocului s-a distrus în timp, iar ei nu-și permit s-o refacă fără ajutor de la primărie. Așa a ajuns domnul Alexandru să-și cumpere toaleta publică și s-o pună la dispoziția vecinilor, că doar sufereau împreună. Până una alta, omul s-a transformat în avocatul poporului, de la scara blocului.

Însă, toată zarva a dat rezultate și chiar dacă și-a pierdut tronul de plastic, Alexandru a obținut în schimb ceva mai important: implicarea primăriei.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Un învățător din Constanța s-a autodenunțat nemulțumit că nu a primit ce a cerut după ce a dat șpagă

La scurt timp după episodul toaletei ecologice, spun vecinii, au început lucrări la partea de canalizare aflată pe domeniul public.

Chiar dacă nu e nici polițist, nici avocat și nici primar, Alexandru se poate califica fără probleme pentru funcția de cetățean profesionist, care-și cere drepturile de la aurtoritățile întreținute din banii săi și ai tuturor plătitorilor de taxe și impozite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si