În munții Buzăului există un tărâm de poveste, în care Dumnezeu a pictat cu măiestrie un colț de rai: a avut grijă să armonizene totul într-un peisaj sublim: pădurea, cerul, dealurile și razele soarelui.

A trimis aici și oamenii să se bucure și să trăiască în mijlocul naturii. Totul a fost frumos păna într-o zi oamenii au ales să plece și să să lase în urmă locul.

„Mare minune să mai fie vreo 7-8 ani!”

„- Câte suflete mai sunt în Mățara?

- 9! 9 care suntem stabili, că mai vin temporar...”

- Satul asta credeți că va mai există în câțiva ani?

- Nu cred...N-are cine...”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Suntem la Mațara, într-unul dintre cele mai izolate cătune ale Buzăului: un ținut ascuns, cu totul rupt de lumea civilizată, care mai numără astăzi doar câteva suflete...un sat care deja devine o amintire înduioșătoare.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Drama a patru frățiori rămași orfani care își trăiesc amarul într-o casă de chirpici: „Dragă mama, ai plecat și m-ai lăsat aici singurică cu tati și cu frățiorii mei...”

„Aici a fost o casă și nu mai este, aici un grajd, dincolo la fel a făcut cineva...erau numai case aici, a fost odată... În primul rând, aici venise o viitură și le mișcase casele, din cauza asta au plecat alunecări de teren. Chiar aici a fost un grajd.

- Piatra asta, Nea Sandu, e de la temelie?

- Da! Și asta, și asta, era până aici, avea 2 camere, cu intrări pentru vite, a mai fost unul aici, unde sunt pomii.”

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! România este o țară europeană, dar avem drumuri de pământ

Viața în satul care nu există pe hartă

„A rămas numai trestie! Era loc arabil aici....dacă nu mai e nimeni, s-au dus(...) Ăsta era drumul principal când eram copii, erau case, asta era uliță unde am copilărit.”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din tot satul, Nea Sandu și vărul lui sunt cei mai tineri.. Sunt legați prin același sânge, dar și prin același chin... parcă ambii au tras la sorți aceeași viață: să se împartă între copiii de la oraș și părinții neputincioși de aici din pustiu, de care trebuie să aibă grijă până în ultima clipă.

Mărginite de garduri năpădite de vegetaţie şi presărate ici-colo cu podeţe putrede, uliţele din sunt rareori atinse de roţile căruţelor. Poteca ne poartă prin grădinile părăsite, unde acum doar sălbăticiunile își mai găsesc locul.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Povestea din spatele sectei Copii Soarelui și a gurului Adi de la Brad

VIDEO: Urmărește un material marca Asta-i România!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si